SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. október 21. 10:05

Erőteljesen terjed a biometria alapú személyazonosítás a Benelux államokban

Drámaian megnövekedett a KKV-kat ért, kifinomult kibertámadások száma az elmúlt időszakban, a Ponemon Institute felmérése szerint, melybe 2000 IT és IT biztonsági céget vontak be az USA, az Egyesült Királyság, Németország, Ausztria Svájc, a skandináv és a Benelux államok területéről.
A kutatók szerint, a KKV-k 66%-a szenvedett el kibertámadást 2019-ben. A kibertámadások egy jelentősebb része „belsős” munka, akár figyelmetlenségből fakad, akár szándékos a károkozás. A közepes és kisvállalkozások döntő hányada (a kutatás szerint) a biometria alapú személyazonosítást tartja a probléma egyik megoldási lehetőségének. 75 százalékuk vagy már alkalmaz ilyen rendszereket, vagya tervezi azok bevezetését. Kiemelkedő a Benelux államokban mért adat, ahol a KKV-k 51%-a már alkalmazza ezen megoldásokat.

Forrás:Ponemon Institute

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában