SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. november 5. 8:21

Új, arcfelismerést/-azonosítást blokkolóFacebook algoritmus

A Facebook olyan gép tanulás alapú, kódoló/dekódoló architektúrájú lagoritmust fejlesztett ki, melynek célja a, hogy a platformon megjelenő videókban szereplő személyek biometrikus arcazonosítását megakadályozza.
A Facebook AI Research által megalkotott személyazonosságot elfedő technológia az elsők között van, mely nem csak állóképeken, de videókon is képes elvégezni a szükséges (személyiségi jogokat védő) beavatkozásokat. A cég elmondása szerint, a Facebook M.I. megoldásának nincs szüksége hosszadalmas betanításra, egyszerűen csak épp annyit változtat a képen érzékelt arcokon, hogy azok azonosítását lehetetlenné tegye (legalább is erősen megnehezítse) azáltal, hogy nem a tényleges, hanem egy X (nem létező) személy arcvonásait érzékeljék az arcfelismerő rendszerek. Az új funkciót a következő évben, szakaszosan teszik elérhetővé az egyes országokban.

Forrás: Venture Beat

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában