SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. november 5. 9:32

Videosec okos otthon megoldások

Az okos otthon kifejezést hallva legtöbbeknek először a világításvezérlés, a fűtés és hűtés, és talán a redőnyvezérlés jut eszébe. Kétség nem fér hozzá, fontos kényelmi funkciók, de a Videosec okos épületvezérlési megoldásai a történet másik végén kezdődnek.
Egy új ingatlan új közműbekötésekkel jár. Elektromos hálózat biztosíték és érintésvédelmi FI-relé nélkül ma már elképzelhetetlen, ugyanakkor a víz- és gázközmű meghibásodása hasonlóan nagy károkat tud okozni. A ma kapható vízérzékelők és gázérzékelők többnyire csak tájékoztatnak minket a kialakult vészhelyzetről. Képzeljük el ugyanezt a logikát követve, ha kapnánk egy üzenetet a telefonunkra ezzel a tartalommal: "Az Ön lakásában valószínűleg zárlat keletkezett, mert a földelésen szivárgási áram mérhető. Cselekedjen belátása szerint. Üdvözlettel: az Ön okosnak mondott FI-reléje" - mert a mai elterjedt víz-, gáz-, szénmonoxid és egyéb érzékelői pont ezt teszik!

A végrehajtandó feladatok természetesen nem csak a közvetlen veszélyhelyzet elhárítására szorítkoznak, hanem bővíthetőek. A különféle mozgásérzékelő, nyitásérzékelő, és egyéb szenzorok jeleit nem csak arra használhatjuk, hogy riasztási eseményként értesítést kapjunk, hanem különféle Ha-Akkor logikai kapcsolatban lévő feladatokat is végrehajthatunk egyes világítótestek felkapcsolásától, ablaknyitáskor a fűtés/klíma lekapcslásán át, a kávéfőző beindításáig. Ja, és hogy el ne felejtsem: még a vasaló aljzatát is letilthatjuk minden alkalommal, automatikusan, amikor a lakást elhagytuk. Figyelje a videosec.com weboldalt, folyamatosan egyre több és több épületvezérlési megoldási lehetőség kerül rá fel.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában