SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közérdekű

2019. november 25. 9:54

90 hang alapú csalás percenként

Igaz, a statisztikát egy, a tevékenységikörét illetően hang alapú biztonsági/azonosítási megoldások biztonságának szavatolására építő cég (Pindrop) hozta nyilvánosságra az USA vonatkozásában, a 90 csaláskísérlet így is megdöbbentően magas szám.
Különösen annak tükrében, hogy az Egyesült Királyságban folyó választási kampány idején napvilágot látott egy ún. deepfake videó, melyben a jelenlegi miniszterelnök ellenfelét ajánlja maga helyett a választók figyelmébe. A videó készítőjének becsületére legyen mondva, a videó végén elárulja, hogy a néző a deepfake erejével szembesült. A „hiszem ha látom” elv egyre gyorsuló ütemben válik idejét múlttá. A deepfake hang és video-anyagok túlnőttek a biztonság/biztonságtechnika területén és a társadalom alap biztonságérzetét kezdik veszélyeztetni. A törvényhozó, szinte a világ valamennyi országában figyelmen kívül hagyták eddig a deepfake jelentette veszélyeket. Pedig 2020-ban az USA-ban tartanak elnökválasztást…

Forrás: theneweuropean.co.uk; Pindrop

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában