SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

2019. december 3. 7:26

Ami a publikus okostelefon töltőállomásokat illeti

Szakértők szerint kiemelt veszélyt jelenthet, amennyiben lemerülőben lévő mobiltelefonunkat a hazánkban is egyre inkább burjánzó, nyilvános USB-töltőállomások egyikén kívánjuk feltölteni.
Különösen most, az év végi vásárlási invázió idején fordulhat elő, hogy a nap végére „halódó” készülékeknek keresnek tulajdonosaik „újraélesztési” lehetőséget, de ezzel kiszolgáltathatják magukat az erre utazó hackereknek. A „Juice Jacking”-nek nevezett eljárás abból áll, hogy a bűnözők egy számítógépet helyeznek el a töltőállomásban, mely képes lehet a felcsatlakoztatott okostelefonokat adatlopó malware-rel megfertőzni. Az így „kezelt” telefon ezt követően minden lényeges adatot (belépési azonosítók, jelszavak stb.) továbbít a csalók felé. A megoldás viszonylag egyszerű: a saját töltő használatával eliminálható ez a fenyegetés.

Forrás: Triubune Content Agency

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Business development manager / IPCamLive

Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!