SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

2019. december 3. 7:26

Ami a publikus okostelefon töltőállomásokat illeti

Szakértők szerint kiemelt veszélyt jelenthet, amennyiben lemerülőben lévő mobiltelefonunkat a hazánkban is egyre inkább burjánzó, nyilvános USB-töltőállomások egyikén kívánjuk feltölteni.
Különösen most, az év végi vásárlási invázió idején fordulhat elő, hogy a nap végére „halódó” készülékeknek keresnek tulajdonosaik „újraélesztési” lehetőséget, de ezzel kiszolgáltathatják magukat az erre utazó hackereknek. A „Juice Jacking”-nek nevezett eljárás abból áll, hogy a bűnözők egy számítógépet helyeznek el a töltőállomásban, mely képes lehet a felcsatlakoztatott okostelefonokat adatlopó malware-rel megfertőzni. Az így „kezelt” telefon ezt követően minden lényeges adatot (belépési azonosítók, jelszavak stb.) továbbít a csalók felé. A megoldás viszonylag egyszerű: a saját töltő használatával eliminálható ez a fenyegetés.

Forrás: Triubune Content Agency

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában