SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

2019. december 3. 7:27

Új Fujitsu szoftver a könnyedebb viselkedés azonosítás érdekében

A Fujitsu olyan mesterséges intelligencia (M.I.) alapú – a rögzített video-tartalomban az emberi viselkedést elemző – eljárást fejlesztett ki, mely egyaránt képes a szinte alig észrevehető gesztusok és a komplex viselkedés felismerésére.
Az eljárás kiemelkedő erénye (a Fujitsu illetékese szerint), hogy a hatékony feltanításhoz nincs szüksége jelentékeny méretű tanító adatbázisra. Az új “Actlyzer” technológia mögött a Fujitsu Laboratories és a Fujitsu Kutatás és Fejlesztési Központ kooperációja áll. A szoftver mintegy 100 alap „cselekvés” segítségével képes modulárisan azonosítani összetettebb viselkedésmintákat, mint pl. a várláson való rágódás, vagy bűncselekményre készülődés. Mint azt a fejlesztő kifejtette, a „hagyományos” mélytanuláson alapuló eljárások jelentős méretű tanító adatbázisok segítségével, több hónapos munkával készíthetők fel az éles tevékenységre, melyet a Fujitsu megoldása szükségtelenné tehet. A szoftverbe integrált alap 100 cselekvést/gesztust a rendszer 90% feletti hatékonysággal ismeri fel a fejlesztők állítása szerint. A cég tervei szerint, az Actlyzer a japán piacon debütál még az idén, majd az így beszerzett tapasztalatokra építve fejlesztik mielőtt a Fujitsu Human Centric AI Zinrai termékcsomag részeként a globális piac számára is elérhetővé válik.

Forrás: Fujitsu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában