SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. december 3. 7:28

Többkamerás arcfelismerés a porondon

Önmagát szerényen The Face Recognition Company (Az Arcfelismerő Társaság - FRC) néven promotáló cég a december elején megtartandó londoni International Security Expo-n mutatja be hároméves fejlesztésének gyümölcsét: egy (a fejlesztő szerint) kiemelkedően pontos azonosítást nyújtó, több kamera képanyagát (egyidejűleg) felhasználni képes, gépi tanuláson alapuló arcfelismerő szoftvert.
A cég vezetőjének elmondása szerint, megoldásuk kiküszöböli a rosszabb minőségű CCTV képanyag és a „nem ideális látószög” okozta problémákat, biztosítva a hatékony személyazonosítást. Az FCR megoldása 3 fő komponensből áll: kamerák/mobil app./szerver. A cég által szabadalmaztatott több-kamerás technológia tipikusan 5 nagyfelbontású, az azonosítási területet figyelő CCTV kamera képanyagát dolgozza fel. A mobil applikáció a rendszer menedzselését hivatott egyszerűsíteni. A rendszer lelkét a szoftvert futtató szerver képezi. Amint azt a cég képviselője kifejtette, az FCR megoldása nem helyettesíti a CCTV rendszerek, hanem kiegészíti azokat.

Forrás: The Face Recognition Company

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Business development manager / IPCamLive

Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!