SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

2019. december 9. 8:24

Kaspersky és a biomterikus pecsétgyűrű

Egy jelszó bármikor megváltoztatható, ha illetéktelen kezekbe kerül, ellenben az ujjlenyomatról ez nem mondható el. Lecserélni, törölni meglehetősen fájdalmas procedúra lenne.
Erre kíván - önmaga által is „nem véglegesként” jellemzett – megoldást kínálni a Kaspersky. A megoldás stílusos, drága, nem kifejezetten egyszerű, számos kérdést felvető, mindazonáltal érdekes. A kibervédelmi megoldásairól (is) ismert cég összeállt egy svéd ékszertervezővel (Benjamin Waye) és olyan, mesterséges ujjlenyomatot tartalmazó „pecsétgyűrűt” dolgoztak ki, melyet saját ujjlenyomatunk helyett használhatunk. Az ezüstgyűrű „pecsétköve” 3D-s nyomtatással készül vezetőszálakkal vegyített gumiból. A mintázata – a fejlesztők ígérete és állítása szerint – épp annyira egyedi, mint az emberi ujjlenyomat. Viszont, az biológiaival szemben, ez szükség esetén lecserélhető, letiltható, törölhető. A Kaspersky negyedéves jelentése szerint, 2019 3. negyedévében a számítógépek 37%-volt olyan malware, mely kifejezetten biometrikus adatokat gyűjtött, illetve 5,4%-ukon olyan spyware, mely képes volt a titkosított biometrikus adatok visszafejtésére. A Kaspersky első sorban nem kereskedelmi céllal alkotta meg pecsétgyűrűjét, sokkal inkább a közvélemény figyelmét kívánták felhívni az egyre inkább eszkalálódó – a biometrikus azonosítást érintő kiberbiztonsági – problémára.

Forrás: Kaspersky

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában