SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. december 10. 8:41

Optex WX sorozatú kültéri panoráma mozgásérzékelők a Powertől

Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Optex
A mozgásérzékelők palettája igen széles, nem könnyű feladat megtalálni az adott helyszínhez megfelelő típust, ezért is szükséges erre időt fordítani. Az alkalmazási környezethez jól kiválasztott és konfigurált érzékelő a rendszer megbízhatóságát nagyban növeli, és minimálisra csökkenti a környezeti hatások által kiváltott esetleges téves riasztásokat.

A Power Biztonságtechnika kínálatából a rendkívül népszerű Optex WX sorozat ad betekintést a speciális funkciók világába.

WXS-DAM
Az OPTEX 180°-os látószögű WXS-DAM kültéri mozgásérzékelője rugalmasan állítható érzékelési tartománnyal és beállítási lehetőségekkel rendelkezik. Elsőként lehetőséget kínál arra , hogy két lehetséges telepítési magasság közül válasszunk. Ezenkívül öntanuló digitális IR kitakarásvédelemmel és kettős ellenfény-kompenzációval is el van látva. Kifejezetten ajánlott a könnyen megközelíthető terek, lapos tetők védelmére.
A fent említettek szerint a telepítési magasságra két opció áll rendelkezésre: egy magas (2 m) és egy alacsony (0,8-1,2 m).
Az első esetben az érzékelési rádiusz 9 méter, a második megoldást választva, mikor az érzékelőt kis magasságba szereljük fel, ez az érték 2,5 és 12 méter között állítható.

Mindig adott a 180°-os látószög, ami két, egymástól függetlenül állítható és önálló kimenettel rendelkező, 90°-os félből áll össze. Ez a tulajdonság rugalmas testreszabhatóságot kínál, valamint az így biztosított fokozott szelektivitás segít a riasztás helyének pontosabb meghatározásában. Kimeneti vezérlések alkalmazásánál különösen fontos a precíz érzékelés; mint például PTZ kamerák vezérlése.

A WX sorozatú érzékelők toleránsak a házikedvencek mozgásával szemben, ezenkívül az OPTEX Super Multidimensional Analysis (SMDA) funkcióval is rendelkeznek, amely kiszűri a zavaró környezet, például a hajladozó növényzet vagy az árnyék hatásait. Lehetőség van a látómező részletes maszkolására is, melyet részben az érzékelőbe épített, behúzható maszkkal, részben pedig a csomagolásban található pálcákkal lehet megvalósítani.
Az érzékelő vezetékes és vezeték nélküli változatban is kapható.

A vezeték nélküli változat típusa WXS-RDAM.
A vezeték nélküli telepítés olyan esetekben jó alternatíva, ahol a vezetékezés nem kivitelezhető, mégsem szeretnénk lemondani a nagyfokú biztonságot nyújtó érzékelő alkalmazásáról. Ennél a típusnál a sorkapcsok helyett dedikált kivezetések állnak rendelkezésre a bekötéshez, ehhez tudjuk csatlakoztatni az elemtartót, illetve a riasztórendszerünkkel kompatibilis rádiós átjelzőt. Paradox márka esetében használhatjuk a DCTXP2 vagy a DCT10 rádiós nyitásérzékelőt, amelyek saját REED reléjük mellett rendelkeznek egy külső érzékelők számára fenntartott kontaktus bemenettel, amelyre csatlakoztathatjuk a WXS-RDAM kimenetét. Ez a lehetőség nem csak a WXS-RDAM sajátja – a teljes Optex elemes érzékelő széria átjelzése megoldható a Paradox rádiós nyitásérzékelőivel. Minden elemes érzékelőhöz tartozik egy, az érzékelő alá illeszthető, gyári szerelődoboz, ami mind az elemtartónak, mind az átjelzőnek helyet biztosít.


Főbb jellemzők:
• 180 fokos, kültéri, kombinált (PIR+MW) IR kitakarásvédelemmel
• 4 PIR, 2 MW antenna
• Választható telepítési magasság
• Független bal / jobb érzékelési területek és riasztási kimenetek
• Kisállat-tűrés
• Kettős fénykompenzáció
• Az elemes verzió esetén bőséges hely a rádióadó számára

További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Videosec Starlight kamerák 5 megapixel felbontással

A Starlight Smart IP kamerák következő generációja már 5 megapixeles felbontással is elérhető! Csőkamera és dóm-kivitelben, fixlátószögű és motorizált varifokális lencsével, de közös jellemzőként kiváló nappali és éjjeli képminőséggel, intelligens videótömörítéssel, audió-támogatással, VCA analitikai riasztásokkal, folyosó-üzemmóddal.