SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

2020. január 1. 8:05

Még mindig cetlikre jegyzeteljük jelszavainkat

Az elmúlt 3 hónapban – a vonatkozó technológiákat használók nagy átlagát figyelembe véve – az emberek 78%-a „resetelte” jelszavát (értsd: állította alapértelmezettre /kért újat).
Mindezt úgy, hogy 35%-uk rendszeresen leírja jelszavait apró, sárga, öntapadó cetlikre, beírják naplójukba, egy Excel fájlba stb. legkevésbé sem törődve a biztonsággal. 72%-uk ugyan az(oka)t a jelszavakat használja a munkája során, mint a privát életben. 49%-uk egy-két karakter változtat csak meg, ha arra kényszerítik, hogy frissítse jelszavát. Persze, ennek is meg van a maga oka. A válaszadók 37%-a nyilatkozott úgy, hogy legalább 20 jelszót kell kezelnie magánéletét tekintve; 19%-uk minimum 10 jelszóval tudja csak ellátni mindennapi munkáját. Legalább is ezek az eredmények jelennek meg a HYPR nevű vállalkozás 30 hónapos, 500 fős mintán végzett kutatási projektjében.

Forrás: Biometric Update

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában