SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2020. január 6. 7:58

Hangos elrettentés

Valósidejű, hatékony értesítést és elrettentést zászlajára tűző video-audio megoldással rukkolt elő 2019 utolsó napjaiban a Hikvision.
Az ún. „Video & Audio Convergence” megoldása segítségével IP hangszórók köthetők CCTV, beléptető, valamint behatolásjelző rendszerekhez. Magyarán, amikor egy CCTV / riasztórendszer behatolást detektál, illetve adott (előre meghatározott) eseményt regisztrál egy beléptető megoldás, a rendszerhez illesztett, a kérdéses területet lefedő IP alapú hangszórón egy előre meghatározott audio tartalom hangozhat fel. A hangüzenet célja lehet az illetékes személyzet (pl. biztonsági őrök) riasztása vagy az esetleges behatoló elrettentése tevékenysége folytatásától. A „Video & Audio Convergence” egyéb hangosítási célra – reklámok, nyitás / záróra üzenetek ütemezett lejátszására – is alkalmassá teheti az alap biztonságtechnikai rendszert. Természetesen nem csak előre rögzített hanganyag játszható le, de az éppen ügyeletes őr / operátor is figyelmeztetheti az adott személyt a tevékenysége felfüggesztésére.

Forrás: Hikvision

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában