SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | MI - mesterséges intelligencia

2020. január 6. 7:04

CMOS-alapú radar technológiával a hatékonyabb mozgásminta-azonosításért

Egy tajvani startup (KaiKuTek) olyan egylapkás rendszert (system-on-chip - SoC) fejlesztett ki mely magába foglal egy mm-es hullámtartományban (60GHz) működő radart, antennákat, valamint a 3D-s mozgásminta-azonosítást végző mesterséges intelligencia (MI) igényeit kiszolgáló hardveres gyorsítókat.
A KaiKuTek azt a „nagyívű” célt tűzte ki maga elé, hogy konkuráljon a Google-lel a gesztusfelismerés területén. Bár a jövő nagy ígéretének tűnő 5G kommunikáció és az AIoT (a Dolgok Mesterséges Intelligenciája) kiváló terep lehetne a mm-e hullámhosszon működő – mozgásminta-felismerő – technológiák számára, eleddig nem igazán jelentek meg gyártók ilyen termékekkel. A távol-keleti startupnak – állítása szerint – sikerült tömeggyártásra alkalmas, alacsony költségű termékkel előállnia, melyet a 2020-as CES-en Taiwan Tech Arenában mutat be a tajvani Tudomány és Technológia Minisztérium felkérésére.

Forrás: IoT Times

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában