SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közérdekű

2020. január 13. 9:34

2020-ban több mint 20Mrd dolláros a video-biztonságtechnikai világpiac

Olybá tűnik, a video-biztonságtechnika piacának bővülését semmi sem képes visszafogni. Sem egy USA-Kína kereskedelmi háború, sem a gyengélkedés jeleivel küszködő világgazdaság.
Nem mellesleg, az említett két ország a CCTV fejlődésének egyértelmű motorja. IHS Markit piackutató cég előrejelzése szerint idén 10%-kal fog növekedni a globális CCTV piac, ami kb. 20 Mrd USD forgalmat takar. Feltételezésük szerint a dél és dél-kelet ázsiai térségben a 10%-ot akár jelentős mértékben meghaladó bővülés várható. Minden ellentétes híreszteléssel szemben, nem csak az autoriter rendszerek vásárolnak nagymennyiségben CCTV megoldásokat, de a demokratikus államok is erre kényszerülnek állampolgáraik biztonságának szavatolása érdekében. További fejlesztési üzemanyagot jelenthet az 5G mobilkommunikációs rendszerek erőteljes terjedése, az elkövetkezendő években. A fejlődés másik hajtóerejét az intelligens analitikai megoldások jelenthetik. A kereskedelmi háború mellékhatása lehet, hogy megnövekszik a (kínai tulajdonú) vietnámi, indiai stb. CCTV gyártók súlya a piacon. 2020-at követően várható az (MI alapú) IoT – CCTV fúziós megoldások erőteljesebb megjelenése / terjedése, az IHS Markit kutatói szerint.

Forrás:IHS Markit

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában