SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2020. január 13. 9:35

Automatikus arcfelismerés kétkeréken

A brit Casta Spes Technologies (CST) által megalkotott, két keréken gördülő, biometrikus arcfelismerés funkcióval felvértezett robotjának (Ziva) első körben meghatározott célja, az építési területek biztonságának növelése.
A robot (Ziva) automatikusan járőrözik a megadott területen és a folyamatosan szkenneli a bent lévőket, keresve (jelezve) a jogtalanul ott tartózkodókat. Ziva akkumulátorai 12 órányi működést biztosítanak, akár 18 km/h-s sebességű mozgás mellett. A Casta Spes robotja technikailag egy mozgó CCTV kamera, mely a fejlesztők szerint még mindig olcsóbb megoldás, mint egy komplett CCTV rendszert kiépíteni az építkezés területén. Egyetlen Ziva egység havi bérleti díja havi kb. 1 300 USD lesz. Feltehetően, az USA-ban és az Egyesült Királyságban valóban olcsóbb lehet ez a megoldás, mint egy a hagyományos CCTV-biztonsági őr combo, mindazonáltal a tényleges hatékonyságát illető kérdésekre csak az elkövetkezendő években kaphatnak az érdeklődők tapasztalati alapú válaszokat.

Forrás: Casta Spes Technologies Limited

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában