SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | MI - mesterséges intelligencia

2020. január 20. 11:50

Az Apple bevásárolhatta magát a még profibb MI világába

Meg nem erősített forrásokra hivatkozva, a GeekWire világgá kürtölte a hírt, miszerint az Apple felvásárolt egy szuperhatékonyként jellemzett végponti, Mesterséges Intelligencia alapú arcfelismerést és kiemelkedően hatékony gépi tanulás jellegű megoldásokat fejelsztő startupot.
Az érintett startup (Xnor.ai) mintegy 200 MUSD-ért kerülhetett az amerikai telekommunikációs óriás tulajdonába. Az Xnor.ai 2017-ben vált ki az Microsoft társalapítója (Paul Allen) által vezetett és tulajdonolt Allen Corp-ból. Az Xnor.ai megoldásai harmonikus egységbe olvasztják – az MI funkciók tekintetében – a végponti eszköz kapacitásait és különböző felhő alapú erőforrásokat. Az Xnor.ai állítása szerint, megoldásuk hamarosan integrálhatóvá válik mobiltelefonokba, IP CCTV kamerákba és kiterjesztett valóság (AG) szemüvegekbe. Mindezt úgy, hogy az adott (végponti) eszközt nem „ösztönzi” erőteljes teljesítményfelvételre. Egyes piaci elemzők szerint, az Xnor.ai-hoz hasonló hardveres megoldások 2024-re egy 1.5 Mrd chipet „felemésztő” piaccá válnak.

Forrás:GeekWire

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában