SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | MI - mesterséges intelligencia

2020. február 5. 7:23

Megerősített, hang alapú csalások elleni védelem

Az Auraya Systems továbbfejlesztette Eva „fedőnevű”, valósidejű detektálást biztosító, biometrikus hang alapú csalásokat kiszűrni hivatott védelmi megoldását.
A fejlesztők szerint, Evanak köszönhetően garantálhatók a biztonságos, azonnali (valósidejű) ügyfélkezelési folyamatok úgy, hogy az Eva működése gyakorlatilag észrevehetetlen a felek számára. A rendszer automatikusan ellenőrzi a telefonálók hangját, összevetve azokat adatbázisában tárolt csalók hangjával. Amennyiben egy bűnelkövető egy valós ügyfelet igyekezne megszemélyesíteni Eva azonnal jelzi az illetékes személyeknek. Eva képes felügyelni a mobiltelefonos applikációkon és webes felületeken zajló kommunikációt egyaránt. Egy adott tranzakció jóváhagyásához egy véletlenszerűen generált számsort kell felolvasni. Amennyiben az eredeti ügyfél olvassa fel a számsort, egy vissza nem vonható digitális aláírást generál a rendszer, melyet csatolnak a tranzakcióhoz.

Forrás: Auraya Systems

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában