SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2020. február 5. 7:24

Amikor az ujjlenyomat és tenyérvéna olvasók „érinthetetlenek”

Valójában ilyen stresszes körülmények között derül ki, hogy hol vannak egy adott biometrikus azonosító megoldás alkalmazásának korlátai.
Amit akár éveken át minden probléma nélkül üzemeltetünk személyazonosítási célokra, egyik napról a másikra használhatatlanná válik. Nem csak az arcmaszkok jelentenek problémát, de az érintéses ujj-, valamint tenyérleolvasók is zömében kihasználatlanok napjaink Kínájának egyes részein.

Az emberek nem csak maszkban, de (sok esetben gumi) kesztyűben közlekednek és a legkevésbé sincs kedvük azt levenni, hogy mások után tapogassanak egy műanyag felületet. Talán a jelenlegi helyzet rávilágít arra, hogy érdeme még kevésbé „invazív” és/vagy kifinomultabb (pl. mozgásmintaelemzés) megoldásokat nagyobb számban beemelni a mindennapok biometrikus személyazonosító megoldásai közé.

Forrás: China Morning Star

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában