SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | MI - mesterséges intelligencia

2020. február 10. 9:32

Valósidejű biometrikus azonosítás a falon keresztül

Az amerikai (USA) Védelmi Minisztérium olyan megoldások (termékek) és technológiák után kutat, melyek lehetővé teszi, hogy a katonák falon (plafonon, padlón) át, valósidejű módon képesek legyenek azonosítani adott személyeket.
A hadsereg elképzelése (inkább víziója) szerint, egy tablet (és némi kiegészítő technológia) segítségével 360°-os látképet kapna az adott katona a környezetéről, még sűrű növényzet, sőt falak sem jelenthetnének kihívást; így téve lehetővé a fenyegetések, búvóhelyek, akadályok, állatok, aknák és robbanócsapdák stb. kockázatmentes felderítését. Bónuszként elvárás a megfigyelt személyek biometrikus azonosíthatósága. Annak érdekében, hogy a feladat ne legyen olyan egyszerű, a tablethez csatlakozó, akku. táplálású (felderítő) hardver könnyedén hordozható kell, legyen, akár egyetlen ember számára is. Még tovább menve a sci-fi területén, a kifejlesztendő technológiának drón-kompatibilisnek kell lennie. Valójában ez nem előzmény nélküli kezdeményezés a US Army részéről. 6 éve már rendszerbe állítottak egy léptetett frekvenciás folyamatoshullámú radart (Range-R), mely egyfajta mozgásérzékelőként működik (falon keresztül is).

Forrás: Biometric Update

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában