SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Tűzvédelem

2020. február 18. 11:17

Új címezhető hang és hang- fényjelzők a FireClass kínálatában

Forgalmazó: DSC Hungária Kft
Gyártó: FireClass
Tűz esetén mindig az életmentés a legfontosabb feladat. Az épületben tartózkodókat a lehető legkorábban kell riasztani, hogy elhagyhassák vagy evakuálhassák a helyiségeket. A Johnson Controls szakemberei ezért független kutatásokat végeztek a fénymintákról és azok hatásáról az emberi reakciók kiváltására, hogy fejlesszék az új sorozatú eszközök kialakítását és funkcionalitását.

A kínálatban már elérhető a hangjelzők, vizuális riasztóberendezések (VAD) és vizuális jelzőkészülékek (VID) új innovatív sorozata, melyek elősegítik a tűzjelző rendszerek teljesítményének javítását, és biztosítják, hogy valódi tűzesetnél gyorsabban megtörténjen a helyzetfelismerés és megkezdődhessen a kiürítés.Az új típusú címzett VAD, VID és hangjelző eszközök elérhetőek falra szerelhető kivitelben és aljzatba integrált változatban is, így szinte minden telepítési igénynek meg tudnak felelni. A VAD típusok EN54-3 (hangjelző), EN54-23 (fényjelző) és EN54-17 (izolátor) minősítéssel rendelkeznek, míg a VID típusú hang-fényjelzők EN54-3-re (hangjelző) és EN54-17-re (izolátor) lettek tanúsítva, de az eszközök egy csökkentett teljesítményű LED-el is szereltek. A címzett hangjelzőknek pedig EN54-3-as (hangjelző) és EN54-17-es (izolátor) minősítése érhető el.
Amellett, hogy az eszközök megjelenésüknél fogva egy kompakt és diszkrét megoldást nyújtanak, számos funkcióval is rendelkeznek. Ilyen például a 15 választható hangminta, amiből a felhasználó kiválaszthatja a neki tetsző hangszínt, a 2 választható hangerősség, valamint a 2 féle villanási sebesség. Ezen felül a hangjelző és a jelzőfény független irányítására van lehetőség.

Az üzemeltető az RSM (Reflective Sound Monitoring) és az RLM (Reflective Light Monitoring) funkciók segítségével az eszközök teljesítmény vizsgálatát is könnyen és megbízhatóan elvégezheti. Az önteszt lehetővé teszi, hogy az eszközök kimenete tesztelhető legyen anélkül, hogy zavarná a környezetet és csökkentené a valódi esemény következtében történő aktiválást.


További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában