SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Terrorizmus

2020. február 18. 12:07

Bosch vezeték nélküli tűzjelzők

A vezeték nélküli érzékelők legújabb generációjával a Bosch Building Technologies minden eddiginél rugalmasabb tűzvédelmi megoldásokat kínál. A kábelezés megszűnésével műemlék jellegű átalakításához és bővítéséhez is egyedülálló lehetőséget teremt, átmeneti telepítésekhez pedig a rugalmasság egy új szintjét hozza el. A két frekvenciasáv és a rendkívül megbízható hálózatos technológia (mesh technology) kombinációjának köszönhetően az új vezeték nélküli tűzjelző rendszer maximális védelmet nyújt a tűzesetekkel szemben.

A megoldás egy tűzjelző rendszerhez kábellel csatlakoztatott gatewayből áll, amely 30 érzékelővel és 10 kézi jelzésadóval bővíthető. Az eszközök rádióhullámokon keresztül kommunikálnak a gatewayjel, ezért kábel nélkül is bárhova felszerelhetők.

Az érzékelők hagyományos csillag topológiáját felváltotta a hálótopológia, ezzel biztosítva, hogy a redundáns csatlakozási útvonalak mindig rendelkezésre álljanak minden egyes eszközhöz. Így garantálható a megbízható riasztás a rádiókapcsolat meghibásodásakor is. Minden egyes érzékelő jelismétlőként (repeater) is funkcionál és továbbítja a többi érzékelő riasztását, így a rádióalapú tűzérzékelés nagyméretű épületekben is megbízható megoldás. Mindehhez nem szükséges közvetlen kapcsolat a gatewayhez.

A hálótopológián keresztül létrejött redundanciát két rádiósáv egészíti ki, amely biztosítja a megbízható működést még akkor is, ha az egyik frekvencián interferencia lép fel. Ez esetben a sávok közti váltás automatikusan végbemegy. A rádiósávok mindegyike Európa-szerte korlátozás nélkül használható. A Bosch legújabb vezeték nélküli megoldása EN54 tanúsítással rendelkező multiszenzoros - optikai és hő - érzékelőkből áll.

Redundáns konfigurációjának köszönhetően a megoldás olyan kihívást jelentő helyzetekben is helytáll, amelyekben a rádióalapú kommunikáció korábban problémákba ütközött, például ipari környezetben. A rendszer kiválóan alkalmazható hotelek, városközpontok, bevásárló központok biztosítására, rugalmasságának köszönhetően pedig átmeneti kiállításokon is tökéletes megoldás.

A Bosch vezeték nélküli megoldása méretezhető, akár 10 gateway kapcsolására is lehetőség van. Minden Bosch tűzpanellel kompatibilis, így már meglévő alkalmazásokhoz is könnyen integrálható. A gatewayek akkumulátorral működnek, ezért már a telepítés előtt konfigurálhatók, így az üzembe helyezés minden eddiginél könnyebbé vált.
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!