SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Tűzvédelem

2020. február 18. 12:31

Fighter moduláris oltóközpont család

Szeptemberben beszámoltunk róla, hogy elérhetővé vált palettánkon a profi aeroszolos oltórendszer, az európai fejlesztésű és gyártású FirePro.
Ez a rendkívül hatékony oltóberendezés egy megfelelő tudású oltóközponttal karöltve válik tökéletes védelmet biztosító rendszerré.
Ezt kínálja a szintén európai fejlesztésű és gyártású FIGHTER központcsalád, mely a görög Paradox Hellas S.A. saját fejlesztése.







A FIGHTER termékcsalád három különböző tudású oltóközpontot kínál.
Ezek a következők:

FIGHTER MPR
 • Maximum 18 általános oltóterület
  (1 terület = 4 bemenet + 4 kimenet)


 • FIGHTER MPR+
 • Maximum 18 általános oltóterület
  (1 terület = 4 bemenet + 4 kimenet) vagy
 • Maximum 9 különlegesen felügyelt oltóterület
  (1 terület = 8 bemenet + 8 kimenet)






  FIGHTER XT
 • Maximum 2 általános oltóterület
  (1 terület = 4 bemenet + 4 kimenet) vagy
 • Maximum 1 különlegesen felügyelt oltóterület
  (1 terület = 8 bemenet + 8 kimenet)
 • Piros kivitel, előlapi oltás indítás gombbal






  Nagy hangsúlyt kapnak a kiegészítők is.

  Nagyobb helyiségek védelménél mindig probléma, hogy a helység oltási lefedettségét csak több oltógenerátorral lehet megoldani. Itt általában a generátorok indítási tápellátásának méretezése szokott problémát okozni.





  Az újonnan megjelent és palettánkon már elérhető FIGHTER SEQ ACT modul ebben segít. A név a Sequential Extinguishing Activator rövidítéséből ered, melynek jelentése szekvenciális oltás aktivátor.

  A modul szerepe az, hogy egymás után fűzve őket nem egyszerre, hanem egymás után indítja az oltógenerátorokat, vagyis az első modul aktiválja a rákötött generátort, majd az indítási időzítés után továbbadja a vezérlőjelet a következő generátort illesztő aktivátornak. Így sorban aktiválódnak a generátorok, ezért a terhelések nem egyszerre, hanem egymás után jelennek meg a tápegységen. Ennek jelentősége az, hogy további segédtápegység és illesztő eszköz nélkül, direktben a központ is el tudja indítani a generátorokat. Természetesen a FIGHTER SEQ ACT modul, valamint a teljes aktivátor lánc teljes mértékben felügyelt.




  Mindezeken felül a FIGHTER rendszer rugalmasan testre szabható az igényeknek megfelelően, a keretszámain belül könnyen összeállíthatjuk a megfelelő kialakítást.

  Tovább növeli a rendszer értékét, hogy egyedülálló felügyeleti lehetőségeket kínál. A központok beépített PSTN kommunikátort tartalmaznak, ami Contact ID üzenetekkel nem csak a tűzjelzőktől megszokott összesített jelzéseket, hanem teljes körű jelentést adnak, jól beazonosítva minden jelzést vagy hibát.

  Több másodkezelőt is használhatunk, melyek a riasztókhoz hasonló kialakításban is kaphatóak, sokkal költséghatékonyabban, mint más rendszereknél.

  És végül, de nem utolsósorban FRTCP/IP modult illesztve a rendszerhez lehetővé válik a LAN hálózaton keresztüli felügyelet. A rendszerhez biztosított, ingyenes SMARTVIEW szoftverből nem csak programozhatunk, hanem online felügyelhetjük is a rendszert, mind hagyományos, mind alaprajzos felületen keresztül. Az integrált videokamera kezeléssel (RTSP stream) bármikori betekintésre és egy esetleges tűzjelzés vizuális ellenőrzésére is kínál lehetőséget.

  Gyorsan és kedvező áron szeretnének tűzoltásra megoldást?
  Mi sem felel meg jobban ennek, mint egy rugalmasan telepíthető, bővíthető és felügyelhető oltóRENDSZER.

  Ez a kérdése?
  A választ mi tudjuk: FIGHTER és FIREPRO.

 • További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában