SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | MI - mesterséges intelligencia

2020. március 16. 16:20

Biometrikus nyomkövetés a karantén biztosításához

Az izraeli SuperCom olyan biometrikus azonosító technológiára épülő elektronikus megfigyelő és nyomon követő megoldással rukkolt elő, mely cég állítása szerint képes a kormányok járványkezelő tevékenységének támogatására azzal, hogy képes követni/megjeleníteni a karantén alá vont területeken tartózkodók mozgását.
A rendszer alapvető eleme egy hipoallergén, vízálló Bluetooth technológiát alkalmazó „bokalánc”, egy okostelefon és egy felhőalapú (SAAS) szoftver. Egyedi „finomhangolással” kialakítható olyan monitorozó rendszer, melyben a „bokalánc” elhagyható, ez csak a megrendelők igényétől függ. A rendszer képes megjeleníteni a megfigyelt személy földrajzi pozícióját bármely környezetben, beleértve a járműveket és épületeket, a fejlesztő állítása szerint.

Az okostelefon integrációnak számos előnye lehet, mint pl. a megfigyelt biometrikus (ujjlenyomat/arc/hang) azonosítási lehetősége, kommunikáció a megfigyelttel stb. A cég vezetője szerint, a SuperCom már több kormánnyal is előrehaladott tárgyalásokat folytat a megoldásuk „élesítése” érdekében.

Forrás: SuperCom

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában