SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2020. március 17. 12:21

Rögzíthetővé váltak a Jablotron riasztás hitelesítő IP kamerái

Egy fontos kiegészítés a cseh Jablotron új szolgáltatásához, amely a cég videos riasztáshitelesítésre szánt IP kameráinak 3 vagy 7 napos képrögzítése, azaz a MySERVICES szolgáltatás elindítása és az RTSP kamerák csatlakoztatásának lehetősége.
A Jablotrontól érkezett tájékoztatás szerint minden olyan felhasználó, aki a MyJABLOTRON alkalmazásban telepített IP kamerákat használ, rövidesen fog kapni (hacsak már kézhez nem kapta) egy értesítő e-mailt a MySERVICES szolgáltatások elindításáról és az RTSP kompatibilis IP kamerák használatának lehetőségéről.

Ez az e-mail nem jelenti azt, hogy a fizetős szolgáltatások azonnali hatállyal érvénybe léptek volna. A levél célja, hogy a felhasználók megfelelő tájékoztatást kapjanak az RTSP kompatibilis kamerákról és a MySERVICES fizetős szolgáltatásokról.

Valamennyi felhasználó, aki a Jablotron IP kamerák használatában érintett, március hónapban személyes levélben fog ajánlatot kapni a kamerák 3 vagy 7 napos rögzítéséről. Ez havi díjas fizetős szolgáltatás lesz. Semmilyen fizetős szolgáltatás nem indul el automatikusan. Minden felhasználónak egyénileg kell visszaigazolnia, hogy megrendeli vagy sem a fizetős szolgáltatások valamelyikét.

A Jablotron megerősítette korábbi stratégiai irányvonalát és még tágabbra nyitotta az ingyenes vizuális riasztás hitelesítés használatának lehetőségeit, mivel az IP kamerák élőképébe a felhasználó bármikor ingyenesen betekinthet, akár RTSP akár Jablotron protokollal történik ez. A Jablotron IP kamerák használatakor riasztás esetén egy 1 perces videoklipet kapunk, mely a riasztás előtti és utáni fél perc rögzített felvételeit tartalmazza. Ez egészíthető ki a fizetős szolgáltatásként biztosított NVR (Hálózati Videó Rögzítési) szolgáltatással.

A MySERVICES szolgáltatás a Jablotron által kibocsátott SDC (Security Data Connector) SIM kártyák és az IP kamerákhoz igényelhető NVR szolgáltatás költségeinek egyszerű áttekintésére szolgál. Akinek esetleg nem lenne ismerős a Jablotron SDC kártya fogalma, annak röviden csak annyit, hogy a Jablotron saját SIM kártya bérleti lehetőséget kínál a rendszerek felhasználóinak, az EURO mindenkori árfolyamának megfelelően átlag 1000 Ft/hó+ÁFA áron. A SIM kártya és a GSM/GPR kommunikátor együttes használata biztosítja a megbízható másodlagos kommunikációs útvonalat a LAN kapcsolat esetleges kimaradása esetén. A havi díjat a Jablotron webshopjában közvetlenül a felhasználó fizeti be a Jablotron kasszájába.

Az NVR szolgáltatás használata azok számára fontos, akik nem kívánnak befektetni egy független videó megfigyelő és rögzítő rendszer kiépítésébe, de a Jablotron által biztosított riasztás hitelesítési szolgáltatáson túlmenően szeretnének visszanézni egy pár nappal korábban történt eseménysort. A Jablotron szolgáltatásai közül (az SDC kártya használatán kívül) ez az egyetlen, tényleges előfizetésen alapuló rendszer.

A kamera képek rögzítési díjait és a hozzájuk csatlakozó szolgáltatásokat az alábbi táblázat mutatja, melyben a díjakat kameránként, havonta kell érteni.


Mint látható az eddig ingyenes szolgáltatások ezután is ingyenesek maradnak, aki pedig nem kíván költeni a megfigyelő rendszerre, használhatja a Jablotron költségtakarékos kameráit és NVR előfizetési rendszerét.

Az SDC kártya és a MySERVICES szolgáltatások értelmezéséről és felhasználási lehetőségeiről bővebben az LDSZ Kft. Jablotron termékmenedzsere, Matkó Csaba tud tájékoztatást adni.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában