SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2020. március 23. 13:47

Számos újdonság az Axis kínálatában

Számos újdonsággal rukkolt elő az Axis Communications az elmúlt héten. Az új „hardver” portfoliót érintően kiemelendő a védendő helyiség sarkaiba, szinte teljesen belesimuló módon telepíthető AXIS Q9216-SLV.
A gyártó új, IK10+/IP66 védettségű, 4MP képalkotásra képes, beépített 940 nm-es IR sugárzóval és széleslátószögű optikával ellátott IP CCTV kamerája tökéletesen megfelel a börtönök, illetve a pszichiátriai intézmények elvárásainak (az Axis meglátása szerint). Ez köszönhető egyrészt vandálbiztos védelmének, másrészt kialakításának köszönhetően – mivel nem teszi lehetővé, hogy a megfigyeltek a kamerát használják arra, hogy önmagukban kárt tegyenek. A kamera előlapi része IP6k9k védelmet kapott, így tisztítása akár nagynyomású, forróvizes tisztítóval is megoldható. A karcálló előlap könnyedén eltávolítható a még alaposabb tisztítás érdekében.

További újdonság az Axis Communications kínálatában az AXIS M30 kameracsalád legújabb, 360°-os képalkotásra képes, a cég számos sajátfejlesztésű megoldásával (Forensic WDR, Zipstream stb.) felvértezett tagjai. A gyártó által kedvező árú termékként jellemzett AXIS M3068-P 12 MP-es képalkotásra képes, 15 kép/s frissítési sebesség mellett; míg „kisebb testvére” (AXIS M3067-P) 6 MP-es képanyagot képes előállítani 30 kép/s mellett. A két új fisheye dome 2020 2. negyedévétől lesz elérhető az Axis viszonteladói hálózatában.

Végül, az AXIS Live Privacy Shield — ami fejlesztő állítása szerint a piac egyetlen kamerába integrált, az emberalakok valósidejű, max. frissítési sebesség mellett kitakarni képes „GDPR-támogató” megoldása – legfrissebb verziójáról essék néhány szó. 2020. április másodikától lesz elérhető az AXIS Live Privacy Shield, mely már nem csak színes maszkolást támogat, de az emberi alakok pixelesítését is. Természetesen, megmarad a technológia dinamikus volta, azaz nem csak az álló, de a mozgó alakokat is képes elfedni. A pixelesítésnek köszönhetően az emberi formák és alapvető színinformációk az élőkép megfigyelőjének is elérhető marad. Természetesen megmarad az elkülönített stream, melynek köszönhetően az arra jogosult maszkolás nélkül is megtekintheti a megfigyelt személyeket.

Forrás: Axis Communications

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában