SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2020. március 30. 13:36

Dahua ITC215-PW4I-IRLZF27135

Mint azt már megszoktuk, a CCTV technika napról napra fejlődik, egyre-másra jelennek meg az újdonságok. Nincs ez másképpen a DAHUA rendszámolvasókkal sem, hiszen az AI technológia szinte kierőszakolja a megújulást ezen a téren is.
Nagyon hasznos dolgot vezetett be az AI az arcfelismerős kamerákban, hiszen mostantól már nem lehet kinyomtatott 2 dimenziós képpel „átverni” az arcfelismerést, hanem valódi emberi arcnak kell megjelennie a képen, hogy az algoritmus aztán felismerje, azonosítsa.


Ez a technológia tovább gyűrűzik a kamerák világában és a rendszámleolvasók új generációját hozza el a mindennapokba. Lényege, hogy a rendszám objektumhoz kötött, azokat a rendszámokat olvassa a rendszer, ami egyértelműen előtte átesett a gépjármű azonosítás algoritmuson és a kamera járműnek érzékeli. Ez is azt a célt szolgálja, hogy rendszámtáblával a kezünkben azt a kamera elé tartva ne tudjunk bejutni a sorompón keresztül.

Az ITC-215-ös kamera egy korszakváltás időszakát testesíti meg az ANPR kamerák tekintetében, a jól bevált és nagysikerű ITC-237 kamerasorozat leváltójaként. Deep learning algoritmus által félvértezett új szériás kamerák sokkal pontosabb gépjármű azonosítást tesznek lehetővé, egyebek közt típust, színt, márkát képesek felismerni és természetesen a rendszámot is. Az AI algoritmusnak köszönhetően aztán tudunk visszakeresni is ezekre a felismert tulajdonságokra, bővítve ezzel a rendszer szolgáltatásait és nagyságrendekkel hatékonyabbá téve az utólagos elemzéseket, események keresését.

A kamera felszerelését illetően választhatunk többféle opció közül, szerelhetjük oszlopra, illetve vásárolhatjuk sima konzolos felfogatással is. Az oszlopszerelt kivitel adja a legnagyobb rugalmasságot, hiszen egy kitben van összerakva maga az 1,2m magas szerelőoszlop, aminek a tetejére az kerül és erre szerelhető az ITC215-PW4I-LZF27135 rendszámleolvasó kamera. Ennek a szerelési módnak nagy előnye, hogy az oszlopot szabadon tudjuk mozgatni a megfelelő rendszámleolvasási pozíció kiválasztásához.

A megfelelő rendszám leolvasáshoz és felismeréshez azonban fontos dolgokat kell szem előtt tartani szereléskor, mert bizony nem mindegy, hogy hova, milyen magasra szereljük a kamerát és onnan milyen dőlésszögben állítva akarunk rendszámot olvasni.

Figyeljünk oda, hogy:
 • A függőleges látószögszög nem haladhatja meg a 30 ° -os billentést
 • A vízszintes látószög szög nem haladhatja meg a 30 ° -ot.
 • 5 ° -nál nagyobb eltérést a horizontól nem léphet túl a rendszámtábla szöge.
 • Tekintettel arra, hogy az új kameras sorozat AI technológiás, fontos olyan feldolgozó egységet (NVR) választani hozzá, ami AI képes, le tudja kezelni az AI funkciókat.ANPR kamerákhoz alábbi rögzítőegységeket ajánljuk telepíteni:

  Pro széria: NVR5000-4KS2 – 4 csatornán támogat ANPR funkciót
  Ultra széria: NVR6000-4KS2- 8 csatornán támogat ANPR funkciót
  AI széria: NVR4000I – 4 csatornán támogat ANPR funkciót
  AI széria: NVR5000I – 8 csatornán támogat ANPR funkciót

  Természetesen lehetséges más feldolgozási megoldás a DSS Expressz és DSS Pro szoftverekkel és hardverekkel is. Javasoljuk, hogy minden esetben konzultáljanak kollegáinkkal az adott rendszerről, hogy mindig a legjobb összeállítást ajánljuk ki.

  További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában