Szigorú szabályozás a hőkamerák alkalmazására


Szigorú szabályozás a hőkamerák alkalmazására
A Vagyonvédelmi Iparági Szövetség (SIA) levelet írt az USA Élelmiszer és Gyógyszerészeti Hivatalának (FDA) jelezve, hogy meglátásuk szerint számos forgalmazó és telepítő vállalkozás szembe megy a Hivatal hőkamerákkal kapcsolatos (pragmatikus, de szigorú) szabályozásával.

A hivatal még az év első felében részletesen megfogalmazta, milyen feltételeknek kell teljesülniük a hőkamerák alkalmazása esetén – kitérve telepítés mikéntjére, a szűrés hogyanjára és a referencia sugárzó (black box) szükségességére. Ennek eredményeként olyan termékek is értékesítésre, telepítésre kerültek a COVID-19 elleni védekezés jegyében, melyek esetében nem állnak fenn a bizonyítottan hatékony bőrfelszíni hőmérséklet alapú személyszűrés feltételei; ezzel hamis biztonságérzetet nyújtva a végfelhasználóknak. Egyes (szabálysértő) cégek arra való hivatkozással igyekeznek kibújni az FDA szabályozása alól, hogy eszközeik nem orvosi készülékek. Az FDA jelezte, hogy a minősítéstől függetlenül, az alkalmazási cél (bőrfelszíni hőmérséklet megjelenítése) határozza meg, hogy a vonatkozó szabályozást alkalmazni kell-e.

Forrás: Security Industry Association

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
MAGNETIC beléptető rendszerek
Olvasta már?
MAGNETIC beléptető rendszerek