Már az IndigoVision is a Motorola portfolióját gazdagítja


Már az IndigoVision is a Motorola portfolióját gazdagítja
Az brit IndigoVision felvásárlásán dolgozik éppen a Motorola Solutions, mindössze két évvel a megapixel IP CCTV technológia egyik úttörőjének számító Avigilon bekebelezését követően, a napvilágra került hírek szerint.

A mintegy 30.4M GBP (kb. 37.2M USD) értékű tranzakció nyélbe ütését 2020 májusára prognosztizálják az illetékesek. A vételárat a részvényekre vetítve 4.05 GBP/részvény árfolyamot kapunk, ami jelentősen magasabb az utolsó üzleti nap záró árfolyamánál (1.77 GBP/részvény). Természetesen, mindkét cég részéről hangsúlyozzák, hogy a felvásárlás kölcsönös előnyökkel jár a felek számára. Az IndigoVision részéről a Motorola Solutionsban felhalmozott technológiákhoz való hozzáférést hangsúlyozzák, míg a Motorola illetékesei az IndigoVision „portfolióját” és piaci penetrációját méltatják. Amennyiben jobban megvizsgáljuk a kérdést, egyértelművé válik, hogy a Motorola igyekszik globálisan megvetni a lábát a CCTV piacán. Míg az Avigilonnal az (észak-) amerikai területeken szerzett pozíciókat, addig az IndigoVisionnel az EMEA területekre nyitott kaput, tekintve, a brit cég árbevételének zöme innen származik. Mindezek mellett feltételezhető, hogy a Motorola az irányítóközponti szoftverek piacán is pozíciókra kíván szert tenni, hiszen az IndigoVision megvásárlásával (kettő-az-egyben jelleggel) szert tett, a britek által korábban felvásárolt portugál AgoraSys-re, mely e területen tevékenykedett sikeresen, kezdetekben még a Lisszaboni Egyetem berkein belül. A portugálok megoldásával számos fejlesztő VMS megoldása hozható egy platformra, beleértve az IndigoVision és az Avigilon megoldásait.

Forrás: Motorola Solutions

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Mobiltelefonos beléptetés a STid ARC1S/BT kültéri kártyaolvasóval
Olvasta már?
Mobiltelefonos beléptetés a STid ARC1S/BT kültéri kártyaolvasóval