Sok hűhó semmiért?

Nehezen törik át az arcfelismerő megoldások a szélesebb piaci részesedés előtt tornyosuló akadályokat

Sok hűhó semmiért?
Az IPVM legutóbbi felmérése szerint, az arcfelismerő megoldások jellemzően megragadnak egy adott, piaci szegmens kiszolgálásánál.

A megkérdezett – 200+, zömében észak-amerikai és néhány európai – biztonságtechnikai telepítő vállalkozások válaszaikban egyértelműen a megbízható hatékonysággal rendelkező arcazonosító (személyazonosításra alkalmas) termékek árában jelölték meg alkalmazásuk legnagyobb akadályát. Számos válaszadó kifejtette, viszonylagosan magas érdeklődést tapasztalnak ezen biometrikus azonosító megoldások iránt, de az árajánlatot követően az ajánlatkérők túlnyomó többsége eláll a megrendeléstől. A COVID-19 pandémia következtében ismét megnőtt az érdeklődés az arc alapú személyazonosító rendszerek iránt, mivel az érintésen alapulók alkalmazása nem lehetséges, de valódi áttörés nem történt. A megrendelők leginkább azon megoldások felé fordultak, melyek képesek jelezni, ha valaki nem viseli a kötelezően előírt maszkot. A piac bővülését gátolják a biometriával kapcsolatos nemzeti és regionális szabályozások is (pl. GDPR). Az állami szabályozások szükségességét illetően megoszlottak a válaszadói vélemények, de a többség szerint már így is túl sok területen szabályoznak az államok, elegendő lenne a szabványokat követni. Mások előnyösnek vélték az állami regulációkat. A válaszadók többsége az Avigilon és az AnyVision megoldásait említették, mint ismert arcfelismerő megoldást kínáló márkákat, de szórványosan említésre került, a Herta, Suprema, FacePro, valamint az Axis „alapokon futó” megoldások neve is.

Forrás: IPVM

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző
Olvasta már?
Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző