IIOT és a COVID-19 – kiút és csapdahelyzet


IIOT és a COVID-19 – kiút és csapdahelyzet
A Pricewaterhouse & Coopers (PwC) felmérése szerint – melyet a Világbank adatai is alátámasztanak –, az ipari termelés a megközelítőleg 17%-ot képviselt (globális átlagban) az egyes nemzetek bruttó nemzeti össztermékében a 2019-es éveben.

Majd jött a COVID-19 és 2020 elején szignifikáns visszaesés következett be az ipari termeléseben, melyet sem az egyes országok, sem az érintett iparágak szereplői nem kívánnak megismételni. A munkavállalók célirányos szűrésén (bőrfelszíni hőmérséklet ellenőrzése hőkamerák egyéb biztonságtechnikai és / vagy egészségügyi megoldások felhasználásával) felül ismét erőteljes lökést kapott a gyártás magasabb arányú robotizációja. Természetesen nem csak a vírus felelős az új trendért – elegendő csak a Tesla magas robotizáltsági fokú gyáraira, valamint az Ericsson texasi (Lewisville) „okos-gyárára” gondolnunk –, de egyértelműen felgyorsította az ipari IoT (IIoT) megoldások terjedési ütemét. A szakértők most arra figyelmeztetnek, hogy nem csak az eddig IoT néven ismertté vált „okos” megoldások alapértelmezett kiberbiztonsági megoldásai sem szükségszerűen garantálják az adott termelőüzem (és egyéb felhasználók) intakt működését. Az „egyszerű” mérőeszközöktől a gyártósorok vezérléséig számos lehetőség kínálkozhat majd a bűnözők számára egy adott gyár tevékenységének megbénítésára. Az IIoT eszközök hatékony implementálásán felül, a kiszolgáló informatikai rendszerek jelentősen magasabb szintű biztonságának megvalósítása elengedhetetlen annak érdekében, hogy gyártás biztonságát ne fenyegethessék a kibertér ártó szándékú szereplői.

Forrás: PwC, Bayshore Networks

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera
Olvasta már?
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera