Testhőmérés, a látogatók számának korlátozása, a maszkviselés ellenőrzése

Bosch megoldások a világjárvány idején

Testhőmérés, a látogatók számának korlátozása, a maszkviselés ellenőrzése
Forgalmazó: Bosch Biztonsági és Védelmi Rendszerek
Gyártó: Bosch Building Technologies


A koronavírus okozta világjárvány miatt, az emberek állandó aggodalmával és félelmével párhuzamosan, a közösségi élet új normái folyamatosan alakulnak és változnak. A vállalkozások és a munkáltatók mindent megtesznek annak érdekében, hogy enyhítsék ezeket a félelmeket és biztonságos környezetet hozzanak létre épületeikben és azok környékén. A Bosch számos megoldást kínál a vírus terjedésének megakadályozására. Az épületüzemeltetők, üzlettulajdonosok és más érdekelt felek számára a már meglévő biztonsági infrastruktúra bővítésével számos olyan funkció elérhető, amely nem minden esetben jár a költségek extra növekedésével.

AZ EMBERI TESTHŐ MÉRÉSE
A Bosch legújabb megoldásának elsődleges célja, hogy megbízhatóan érzékelje a bőr hőmérsékletét az erre tökéletesen alkalmas DINION IP thermal 9000 RM kamerák segítségével. Ezek a beltéri hőkamerák képesek érzékelni az emberi bőr hőmérsékletét 2,5 - 4,5 m távolságból. A kamera mellett a rendszer egy intelligens dekóderből (VIDEOJET 7000),egy viszonyítási alapot biztosító referenciaeszközből – ú.n. "fekete testből" és egy kezelőegységből áll. A dekóder képes rögzíteni a hőmérsékleti adatokat, -, a kezelőegység pedig az ezekhez való hozzáférést és a korábbi riasztások közötti keresés lehetőségét biztosítja. A bőr hőmérséklet-eltéréseinek észlelése érdekében a dekóder és a kamera együtt dolgozik - a beépített Intelligent Video Analytics felismeri az arcokat, így a megoldás képes az arc legforróbb területeire koncentrálni, a referenciaeszköz segítségével pedig a rendszer kompenzálja a különféle tényezők által okozott hőmérséklet-eltéréseket, elősegítve a pontosabb mérést.

LÁTOGATÓK SZÁMÁNAK KORLÁTOZÁSA
A Bosch Intelligens Videoanalitika (IVA) algoritmusai széleskörű lehetőségeket biztosítanak. Az analitikai alapok segítségével az üzletbe lépők száma és a csoportosulások kialakulásának helyei is követhetők például egy ATM előtt, az elzárt terek megsértése pedig azonnali riasztást generál.

MASZKVISELÉS ELLENŐRZÉSE
A Bosch termékei és technológiái szorosan integrálódnak az ISS SecurOS™ maszkfelismerő megoldással. Ez egy intelligens képtartalom-elemző modul a SecurOS™ Video Management Platform számára, amely érzékeli a védőmaszkok viseletét vagy éppen azok hiányát az ember arcán. Az elemzési modul fejlett Neural Network algoritmusokkal érzékeli az emberek arcát, majd ellenőrzi, hogy viselnek-e arcmaszkot. Ha a modul észleli a maszk hiányát, a rendszer riasztást generál (vizuális, audio, e-mail), hogy értesítse a biztonsági személyzetet, és az összes adatot elmenti egy adatbázisba a jövőbeli elemzések céljából.

FIGYELEMFELHÍVÁS A TÁVOLSÁG BETARTÁSÁRA
A tömegek és a fizikai távolságtartás megfelelő kezelése különösen fontos a kiskereskedelmi szektorban. Az elsődleges végfelhasználók, mint a bevásárlóközpontok a hangosítási (PA) rendszerüket arra használják, hogy rendszeresen emlékeztessék a vásárlókat a fizikai távolságtartási szabályok betartására. Léteznek azonban olyan alkalmazások, ahol a videoalapú tömegfelismerés automatikusan elindítja az előre rögzített üzeneteket a hangrendszeren keresztül. Ez az automatizált megoldás lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy több időt fordítsanak a mindennapi feladatokra és biztonságérzetet nyújt az ügyfeleknek.

A VÁSÁRLÓK VISELKEDÉSÉNEK ELEMZÉSE
A Bosch In-Store Analytics különböző kamerák képtartalom elemzési, névtelen helyzetadatait dolgozza fel, felhő alapú szolgáltatásként. A fejlett algoritmusok a kamerákon látható emberi mozgások helyzeti adatait az egyes területek és a vonatkozó viselkedési minták szerint szűrik. Lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az így létrehozott „hőtérképek” segítségével megtalálják a látogatottság szempontjából kritikus területeket, így segítenek az emberforgalom kiegyensúlyozásában. Az adatok intuitív módon, testreszabott webes felületeken keresztül láthatók, amelyen keresztül a felhasználók bármikor lekérdezhetik bármely terület teljes adatsorát. A tényleges videoadatok soha nem hagyják el az üzletet, ezáltal védve a vásárlók személyiségi jogait.

VIDEOFELÜGYELETI, BEHATOLÁSJELZŐ- ÉS TŰZVÉDELMI RENDSZEREK TÁVOLI VEZÉRLÉSE
A távszolgáltatási lehetőségek összekapcsolják a Bosch telepített megoldásait. Megkönnyítik a végfelhasználók és a rendszerintegrátorok életét azáltal, hogy távolról is kezelhetik a videofelügyeleti-, behatolásjelző- és tűzvédelmi eszközöket. Amikor egy Bosch kamerát üzembe helyeznek, a Remote Portal segítségével távolról konfigurálhatják és kalibrálhatják azt, és a kamera állapotát is folyamatosan figyelhetik. Ezen kívül a telepített eszköz firmware-frissítései egyetlen kattintással telepíthetők és az élő közvetítéshez szükséges okostelefon-alkalmazások is további konfigurálás nélkül használhatók.

ÉRINTÉSMENTES BELÉPTETÉS
Problémát jelent, ha a belépéshez még mindig meg kell érinteni az ajtókilincset vagy a billentyűzetet a PIN kód megadásához. Minden olyan felület, amelyet sok ember megérint, valóságos hordozóként szolgálhat a vírus számára, hogy több embert megfertőzzön. A Bosh olyan alternatívákat kínál, mint az arcfelismerés, a mobiltelefon olvasók és az új, érintés nélküli biometrikus megoldások, például a kézbeolvasók.

TÁVOLI MEGBESZÉLÉSEK
A járványhelyzet során a megbeszélések és a kérdések megvitatása egyre fontosabbá válik. A Bosch konferencia megoldások egyszerűen összekapcsolhatók olyan alkalmazásokkal, amelyek megfelelő platformot biztosítanak a távoli megbeszélésekhez, ezáltal biztosítva, hogy a résztvevők otthonról csatlakozhassanak a megbeszéléshez, miközben a teremben ülők biztonságos távolságot tartanak egymástól. A Bosch széles termékportfólióval rendelkezik a konferenciarendszerek terén, így tökéletes megoldást jelent számos megbeszéléstípushoz.A megoldásokról részletes leírást talál weboldalunkon IDE kattintva

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC szögben zárodó automata ajtók
Olvasta már?
FAAC szögben zárodó automata ajtók