A multifunkcionális az új „sexy”


A multifunkcionális az új „sexy”
Egykor - nem is olyan régen - a riasztórendszer az riasztórendszer volt, a CCTV pedig CCTV és így tovább. Ezzel szemben ma már mindent mindennel össze lehet kapcsolni, csak egy jó applikációfejlesztő, mobilinternet és némi tőke kell hozzá. Erre az Atlanti-óceán túlpartján már rájöttek.

Ha valaki bepötyögi a Google keresőjébe a „best burglar alarm”, vagy a „best home CCTV” kifejezéseket, csodákat láthat: az ismert márkáknak alig találni nyomát.
Csupa olyan termék jön szembe, melyet első pillantásra undorral tolna félre egy tapasztalt biztonságtechnikai telepítő, mégis ezek sikeresek. Miért?
Mert ezeket mindennel (is) össze lehet hangolni/kötni/integrálni. Ez nálunk még valahogy nem divat. Már az is nagy szó, ha egy – riasztórendszerhez kifejlesztett – mobil applikáció a védett területet megfigyelő CCTV rendszer képanyagát képes megjeleníteni, de ez esetben is inkább az „app” fejlesztőjének eszközeiről van szó.

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy közeleg az 5G korszaka. Azonban, már a jelenlegi 4G és 4G+ szolgáltatások is elegendőek lehetnek „csodás”, előfizetéses szolgáltatások nyújtásához. Ha már egyszer úgy is ott az applikáció, mellyel vezérelhető egy riasztó-/CCTV/beléptető/okosotthon stb. rendszer, akkor ettől csak egy lépés, hogy az adott applikációt kiegészítsem egy pánikgombbal, mely ugyan arra a távfelügyeletre jelez be, ahova az adott ingatlant bekötötték. Ezzel, elméletileg korlátlan földrajzi kiterjedésű szolgáltatást nyújthat az adott távfelügyeleti szolgáltató. Hiszen nem csak otthon/üzleteben/irodában alakulhatnak ki vészhelyezetek, hanem bárhol, ahol az adott előfizető és(!) családtagjai megfordulnak. Persze, ez plusz munka, de jelezném, plusz bevételi lehetőség is egyben.

Az amerikai példára (Noonlight) visszatérve, s fejlesztő a híres (hírhedt?) Tinderrel is leboltolt, hogy appjának pánikgombja felkerülhessen a Tinder applikáció felületére. Így, ha valaki kellemetlen helyzetben találná magát egy (vak-)randi során, csak egy gombnyomás és megy a segítség. Hiszen a GPS bekapcsolása esetén az illető helyzetének visszafejtése már nem ördöngösség és nem igényli a szolgáltató segítségét. Jelzem, az 5G terjedésével és a frissített 5G szabvány életbe lépésével, akár GPS nélkül is méteren belüli pontossággal lesz lekövethető egy adott mobil eszköz helyzete úgy horizontálisan, mint vertikálisan – igen, 3D-ben, sőt akkor is, ha pl. helikopteren, repülőn van.

Vajon ki lesz az első Magyarországon, aki meglátja ebben az üzleti lehetőséget?

Szerző: O.V.SZ.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés
Olvasta már?
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés