Az USA 1.9Mrd USD-t költ a Huawei és ZTE termékek eltávolítására


Az USA 1.9Mrd USD-t költ a Huawei és ZTE termékek eltávolítására
Az USA kormánya – hírközlési hatóságon (FCC) keresztül – közel 2Mrd dolláros alapot különített el, melynek célja a Huawei és ZTE telekommunikációs gyártók termékeinek kivezetése az ún. fejlett telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó szervezetek hálózatából.

Az ún. „biztonságos és megbízható kommunikációs hálózatok visszatérítési program” keretében azon 10 milliónál kevesebb előfizetővel rendelkező szolgáltatók pályázhatnak, akik 2018. április 17 és 2020. június 30. között vásároltak az érintett kínai gyártók (Huawei, ZTE) termékeiből. Tekintettel arra, hogy az FCC 2020. június 30-án a nemzetbiztonságot veszélyezetető kategóriába helyezte a két céget, az ezt követő időszakban beszerzett (kivezetésre ítélt) termékek a támogatás nem vehető igénybe. Fontos kiemelni, hogy ez nem csak a mobilkommunikációs termékek vonatkozik, hanem az érintett gyártó valamennyi hálózati eszközére (switchek, routerek, optikaikábeles megoldások stb.) A visszatérítési program szolgáltatónak tekinti pl. a kórházakat, egyetemeket is. Bár elmondható, hogy az USA kormányának ezen lépése illeszkedik a jelenleg vitt „gazdaságpolitikai” irányvonalhoz, mindenképpen a kereskedelmi háború egy új szakaszát jelenti; s kérdéses mely szektorokban lesz folytatása.

Forrás: FCC
Tagek: IT biztonság

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
ATM kiemelés megelőzése MI alapokon
Olvasta már?
ATM kiemelés megelőzése MI alapokon