Kőkorszaki támadások kifinomult rendszerek ellen


Kőkorszaki támadások kifinomult rendszerek ellen
Az emberek képzeletében első sorban az a kép él, hogy a biometrikus azonosítórendszerek hackerei zseniális, rendkívüli programozási képességgel rendelkező szakemberek.

Ez az esetek egy adott hányadában igaz is, de sok esetben kőkorszaki módszerekkel jutnak be a bűnelkövetők, a biomterikus azonosító megoldásokkal védett rendszerekbe. Egy kínai „úriember” például „nemes” egyszerűséggel elkábította volt élettársát. Az illető hölgy épp betegeskedett és az (egyébként szerencsejátékfüggő) ex felajánlotta, hogy főz neki egy finom ebédet, bónuszként megadja számára egy régebbi tartozását. Természetesen, semmit sem adott meg, inkább tovább növelte tartozását. A főzött étel mellé némi drogot is adott ex-bartánőjének, aki elájult. Ezt követően a hölgy telefonjának képernyőzárján és a banki applikáció beléptető funkcióján is átjutott egyszerűen ráhelyezve a jogosult ujját a képernyőre. A banki tranzakció jóváhagyása retinaazonosítást kívánt, ehhez csak felhúzta az áldozat szemhéját. Természtesen, messzire nem jutott, a bejelentést követően az illetékese rendőrség rövid úton elfogta, s a bíróság 3.5 év börtönre ítélte. Többek között az ilyen elkövetési módok ellen nehéz a pénzügyi szolgáltatóknak védekezni, hiszen itt nem kiberbűnözővel állnak szemben és semmit sem hamisított meg az illető.

Forrás: Global Times
Tagek: adatvédelem

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
HID beléptető rendszerek
Olvasta már?
HID beléptető rendszerek