Nem sokat ér a hőkamerás lázellenőrzés, ha…


Nem sokat ér a hőkamerás lázellenőrzés, ha…
Az amerikai (USA) Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) komolyan veszi hivatását és már 12 olyan kereskedőnek küldött ki figyelmeztető levelet, melyek a hőkamerás bőrfelszíni hőmérséklet detektálást az FDA iránymutatásainak ellentmondó marketingüzenettel népszerűsítették.

Amint azt a Felügyelet vezető munkatársa kiemelte, a hőkamerás megoldások ugyan alkalmatlanok a COVID-19 kiszűrésére, de azzal, hogy detektálják a megemelkedett bőrfelszíni hőmérsékletet, a megelőzés / egészségügyi ellenőrzés területén kiemelkedő jelenőségűek lehetnek, amennyiben helyesen telepítik és alkalmazzák őket. Amennyiben az FDA ajánlásait figyelmen kívül hagyják, a közegészség jelentős csorbát szenvedhet. A szervezet felmérése szerint a kereskedők marketingtevékenységében még mindig tetten érhető, hogy a hőkamerákat úgy állítják be: azok közel 100%-os hatékonysággal képesek egyszerre több személy bőrfelszíni hőmérsékletét detektálni. Úgy forgalmazók, mint a felhasználók rendszeresen hagyják figyelmen kívül az FDA (és a fizika) „iránymutatásait”, melyek ellenjavalltként jelenítik meg az erős fényforrás / hővisszaverő felület / légfüggöny közelében történő mérést.

Forrás: fda.gov

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Paradox új BlueEye applikáció
Olvasta már?
Paradox új BlueEye applikáció