Második generációs Hikvision AcuSense algoritmus


Második generációs Hikvision AcuSense algoritmus
Forgalmazó: DSC Hungária Kft
Gyártó: Hikvision Digital Technology Co. Ltd.


A videórendszerek fejlődése az elmúlt időszakban rohamos ütemet vett. A régebbi videórendszerek egyszerű észlelési funkciókat biztosítanak, úgy, mint mozgásérzékelés, a vonalátlépés és a behatolás észlelése.

Egy picit részletesebben nézzük át a „hagyományos” mozgásérzékelések működési elvét!

Pixelváltozásos mozgásérzékelés
A széles körben használt egyszerű „pixelváltozásos mozgásérzékelés” a kamera képek pixel változását értékeli. A processzor a kép minden egyes pixelét összehasonlítja a megelőző kép pixeleivel, és így a legkisebb változást is érzékelni tudja.
A vonalátlépés és a behatolás észlelése mozgásvektor alapú érzékelés, ami nem tesz különbséget a kiváltó objektum jellegétől.

A 2. generációs (G2) Hikvison AcuSense termékcsalád mély tanulási algoritmusoknak köszönhetően pontosabb detektálást, osztályozást, keresést eredményez. A mélytanulási neurális hálót többek között gép képfeldolgozási feladatokra, analizálásra, adatgyűjtésre, osztályozási problémák megoldására használják.

A cél a hibás riasztások minimalizálása.

A Hikvison AcuSense-nek nevezett mély tanulási algoritmusok elsődleges célobjektumai az emberek és a járművek. Ezen metaadatok a célobjektumból kivont jellemző attribútumadatok, amelyek az adat visszakereséséhez használhatók. Így a rögzített felvételeken a célobjektum keresésnek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban tudunk riasztási eseményre keresni.Miért is jó a riasztások minimalizálása?
Gyakorta előforduló probléma a vakriasztás, amit különböző események, mint például szélsőséges időjárás, falevél lehullása vagy éppen kisállatok idézhetnek elő.

Ez túl sok haszontalan információt eredményez, amit nagyon nehéz kezelni és sok időbe telik a számunkra hasznos információt kiszűrni. A mobiltelefonos alkalmazásnak, a Hik-Connectnek köszönhetően könnyen, hatékonyak tudjuk nyomon követni, visszakeresni, rögzíteni a fontos videó riasztások felvételeit.

Webinárium
A DSC Hungária Kft. szeretettel várja Partnereit 2021. június 23-án, szerdán 15:00-kor a soron következő webinárium előadásán.

Téma: Hikvision második generációs AcuSense-es turbó HD rögzítők ismertetése
Dátum és időpont: 2021. június 23., 15:00
Regisztrációs link a Zoom online felületre: IDE kattintva

Ne feledjék, a részvétel ingyenes, és regisztrációhoz kötött!

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Zoleo műholdas kommunikátor az ASC Global standján az Utazás Kiállításon
Olvasta már?
Zoleo műholdas kommunikátor az ASC Global standján az Utazás Kiállításon