Kis drónok, nagy probléma


Kis drónok, nagy probléma
2022. januárjában ún. „nem állami entitások” kisméretű drónokkal hajtottak végre halálos kimenetelű támadásokat, melyek elpusztítottak három üzemanyagtöltő járművet és jelentős kárt okoztak az Abu Dhabi Nemzetközi repülőtér infrastruktúrájában.

A cég megállapítása szerint a katonai és polgári célú, távvezérelhető légijárművek ilyentén alkalmazása dinamikus növekedést mutatott az elmúlt években. Ezen jelenségre válaszul a Teledyne FLIR védelmi üzletága kibocsátott egy elemzést mely a sUAS (kisméretű drónok) elleni védekezés lehetőségeit és eszközeit elemezte. Mint azt a cég illetékese kifejtette, erre a problémára nincs univerzális, könnyen üzembe helyezhető, 100%-os megoldás. Ahhoz, hogy magas hatékonysággal elháríthatóvá váljanak a sUAS-ok, több szükségeltetik, mint USD milliók elköltése „dobozos termékekre” esetleg kutatás-fejlesztésre. Az elemzés megállapítása szerint egy költséghatékony drónelhárító megoldásnak lehetőség szerint a legújabb, de általánosan elérhető technológiákra kell épülniük; továbbá javasolt a moduláris felépítés, interoperabilitás a könnyű szállíthatóság, alkalmasnak kell lenniük a drónrajok felderítésére, kinetikus és nem kinetikus (zavarás) elhárítására.

Forrás: Teledyne FLIR
Tagek: drón

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Újdonság a SATEL kínálatában
Olvasta már?
Újdonság a SATEL kínálatában