Hanwha Vision az IP audio világában


Hanwha Vision az IP audio világában
Manapság a hangrendszerek esetében is egyre szélesebb körben merül fel az igény a rugalmasságra, gyors paraméterezhetőségre, amely már az épülethangosítási rendszerek esetében is elvárás.

A jelenleg elterjedt analóg rendszerek hangtechnikailag egészen biztosan megállják helyüket, ám a gyors átszerelés, paraméterezés, rugalmas hangszórócsoportosítás már jelentős fejfájást okoz, amelyre válasz az IP audio rendszerek jövőbeni telepítése.


A Hanwha Vision immár nem csupán a magas minőségű és innovatív biztonságtechnikai kameráival szeretne kitűnni a tömegből, hanem egy teljesen új termékpalettát tesz elénk az asztalra, a WAMS IP audio termékportfólióját.


A Wisenet hangszórók hangzása nem csupán a fülnek kellemes, megjelenésükben is teljesen korszerűek. A palettán kis, kompakt méretű és könnyű hangdobozokról van szó, amely éke lehet egy-egy épületnek. A hangszórók elérhetők fali, álmennyezetbe építhető, belógatható és tölcsér kivitelben, fekete és fehér színben, hogy minden helyiségben megfelelően elhelyezhető legyen a designnal összhangban. Minden egyes hangszóró az IP technológián alapszik, tápellátása és adatkapcsolata egyetlen PoE vagy PoE+ porton keresztül történik, s innentől kezdve megkapjuk a rendszer kivételes rugalmasságát. A hangszórók tápellátottságuktól függően +96dB vagy +99dB hangnyomást képesek elérni, amely nagyobb csarnokok hangosítására is elegendőek. Magjuk a Wisenet SPA-D1000 névre keresztelt IP audio modul, amely egy 10W-os beépített erősítőt tartalmaz, 1GB memóriájában számos hangfájlt képes tárolni, valamint további SD kártyával 32GB-ig bővíthető a háttértára. A modulhoz akár analóg hangszóró is csatlakoztatható.


Az eszköz PoE vagy PoE+ tápellátást követően meghajtja a csatlakoztatott Wisenet hangszórót, attól függően, hogy melyik kivitelt választottuk. Az egész rendszer alapvetően 256 eszközig egy teljesen önálló webes felületen keresztül paraméterezhető, amelyen keresztül a hangszórók csoportokba (partíciókba) rendszerezhetőek, és minden szükséges funkció, paraméter beállítható (pl. hangerő). Nagyobb rendszer esetén (512 hangszóró) audio szerver elhelyezése szükséges. A rendszerhez mikrofon állomás rendelhető, amelyen a gyorsgombok paraméterezésével hatékonyan üzemeltethetjük a teljes hangrendszerünket.


A hangszórók használata leggyakrabban az épülethangosításban jelentkezik, ahol minden egyes létrehozott hangszóró- vagy hangszórócsoport külön háttérzenét képes biztosítani, külön hangfájlokat tud kezelni, minden egyes mikrofon üzenet a kiválasztott hangszórókra dinamikusan kiosztható. Ezen felül lehetőség van elmentett hangok lejátszására is programozott időkben, vagy TTS (Text-to-Speech) üzenetek bejátszására is. A rendszer támogatja a SIP protokollt, így VOIP alapú telefonközponttokkal is kompatibilis.
Amíg a mennyezeti és belógatható kivitel az irodák és éttermek kedvence, a tölcséres hangszóró inkább a biztonsági rendszerekhez került optimalizálásra, például a biztonsági kamerán levő riasztások előre felvett hangfájlokon keresztül tudják figyelmeztetni a területre behatolókat. A hangrendszer természetesen a Wisenet biztonsági VMS rendszerekkel is együttműködik, így Wisenet SSM vagy WAVE videómenedzsment szoftverrel teljesen automatizált biztonsági megfigyelő és tájékoztató rendszert kapunk.

További tervezési és szakmai információkért keresd csapatunkat a sales@aspectis.hu email címen!
Tagek: vészhívó

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A biztonság új kora
Olvasta már?
A biztonság új kora