Inim Prime behatolásvédelmi központok

Okosotthon funkciók és otthona védelme egy rendszerrel

Inim Prime behatolásvédelmi központok
Forgalmazó: Riarex Kft.
Gyártó: INIM ELECTRONICS S.R.L.


Az Inim PRIME központok egyszerre alkalmazhatók riasztó központként és otthonautomatizálási rendszerként is.
A Grade3 besorolású riasztórendszer a vagyonvédelmi funkciók mellett, otthon- és ipari automatizálási rendszerként is alkalmazhatók. A vezérlések és a felügyeleti funkciók, a vagyonvédelmi résztől elkülönítve, függetlenül is működtethetők! Amennyiben a cikkben leírtak felkeltetik érdeklődésüket, személyes vagy kis csoportos (3-4 fő) ingyenes oktatások keretében várjuk szeretettel Önöket a Riarex Kft-nél.


Már a Prime60S alap központ is egészen kimagasló tulajdonságokkal és paraméterekkel rendelkezik. Ennek a központnak a jellemzői: 10 db terület, 10 db kezelőegységet, zónaduplázással 120+ zóna, 50 féle bekapcsolási mód, legalább 150 db kód és proxi kulcs, 40 db időzítő.

Az egyedi rendszerkialakítást szolgálja az Inimtől már megszokott terminálok használata, melyeken a telepítő dönti el, hogy egy csatlakozó pontot bemenetként vagy kimenetként használ. A zóna lezáró hurokellenállások zónánként változtathatók.

A folyamatos innováció eredményeként, többek között, a csatlakozó pontok már nem csak zónabemenetként és kimenetként használhatóak, hanem beállíthatók redőnyérzékelőnek, rezgésérzékelőnek, anemométernek (szélmérő) vagy termosztát bemenetnek is! Szintén a fejlesztések eredménye a BUS-ra csatlakoztatható termosztát, valamint a gyufásdoboznál kisebb méretű 5 csatlakozó pontos be-/kimenetbővítő.

A rendszer nagyságának megfelelően alkalmazhatók BUS-os tápállomások, melyek beépített BUS izolátorral rendelkeznek, illetve 2 db kimenetként is alkalmazható AUX csatlakozóval.

A fenti fejlesztéseket figyelembe véve komplex rendszer alakítható ki. Megfelelő programozás esetén akár 30%-kal is csökkenthető az energiafogyasztás az alábbi funkciókkal:
 • Redőnyök és zsaluziák vezérlése: a redőnyök mozgatása mellett, a redőnyök aktuális állapotának      visszajelzése 5 lépcsőben.
 • Lámpák dimmelése vagy fel- lekapcsolása: 0-10V-os szabályozást (dimmelést) is alkalmazhatunk, így      megfelelő tápegységgel akár LED lámpák fényereje is szabályozható, illetve időzíthető.
 • Termosztátok (hőérzékelők) használata: csatlakoztatása esetén téli és nyári üzemben a fűtés és hűtés      vezérlés automatikusan megoldható a rendszerről.
 • Csoportos vezérlések kialakítása: csoportosan indíthatók előre programozott épület üzemmódok      (fűtés-hűtés, lámpák, redőnyök, stb)
 • Időzítők használata: előre beállított időpontokban adhatunk parancsokat a rendszernek. Nem szükséges a      fizikai beavatkozás.
 • Konnektorok és fogyasztók lekapcsolása: a nem 24 órás fogyasztók lekapcsolása ütemezéssel, kézi      vezérléssel vagy a rendszer bekapcsolásakor.
 • Illeszthető a rendszerhez TRIAC-os nagyáramú dimmelhető relé kimenetes bővítő, valamint 5 db relével      rendelkező bővítőmodul. (Alkalmazható klímaberendezések újraindítására vagy a nem 24 órás fogyasztók      áramtalanítására, fordulatszám szabályzásra szellőztetésnél, stb.)
 • A rendszerhez 15 db virtuális terminál is tartozik, melyek logikai ki- és bemenetekkel rendelkeznek,      vezérlések oldhatók meg fizikai csatlakozás nélkül.

  A rendszer kezeli a logikai egyenleteket, így teljesen egyedi vezérlések vagy funkciók automatikus indítása is megvalósítható.

  A kimenetek csoportba rendezhetők, ezzel könnyítve a kezelést a felhasználóknak (Általános, Világítás, Klíma, Kapuk, Öntöző, Háztartási gépek, Redőnyök).
  Az ingyenes felhő eléréssel mobilapplikációból, vagy web böngészőből is vezérelhető a rendszer.

  IP kamerák rendelhetők az egyes zónariasztásokhoz, a kameraképekről pillanatkép jelenik meg riasztás jelzés esetén.

  Kiegészítő LAN kártya használata esetén, KNX és MODBUS protokoll támogatása.

  Google Assistant és Alexa integráció – Hangvezérlés: Beszéd alapú vezérlés támogatása több helyszínről is, vagy mobil applikáción keresztül (Google Home, Alexa) elérhető vezérlés.


  Miletics Zsolt
  Kiemelt ügyfélkapcsolati munkatárs
  Riarex Kft.
  m.zsolt@riarex.hu
  Riarex Kft.
  www.riarex.hu
  1107 Budapest, Árpa utca 8.

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Látni és hallani
  Olvasta már?
  Látni és hallani