Nincs internet, viszont időre van szükség? A megoldás, GPS alapú NTP szerver


Nincs internet, viszont időre van szükség? A megoldás, GPS alapú NTP szerver
A kamerarendszerek és az IP hálózati rendszerek megbízható, pontos időreferenciát igényelnek. A legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb megoldás az NTP (Network Time Protocol) időszerver használata.

Mindazonáltal a kiemelt biztonságú helyszíneken előírás lehet, hogy a rendszer és annak minden alkotóeleme egy elkülönített hálózatban legyen, ne rendelkezzen Internet hozzáféréssel.
Az ilyen helyszíneken is szükséges lehet az NTP használata, de ez az Internet hozzáférés hiányában nehezen megoldható.
Erre kínál egyedülálló megoldást legújabb szettjével a GVHungária.Az NTP-hálózat hiteles forrásból, mint például a rádiós- vagy atomórából kapja az időalapot, és az NTP osztja szét a hálózatokon. NTP nagyon hatékonyan működik, mert percenként egy csomag elég, hogy szinkronizáljunk például két gépet milliszekundum pontossággal egymáshoz.

Hol lehet jó megoldás? - Ott, ahol Internet nélkül kell pontos időt biztosítani!
Kiemelt biztonságú helyszíneken előírás lehet, hogy a rendszer és annak minden alkotóeleme egy elkülönített hálózatban legyen, ne rendelkezzen Internet hozzáféréssel. Az ilyen helyszíneken is szükséges lehet az NTP (Network Time Protocol) használata, de ez az Internet hozzáférés hiányában nehezen megoldható.

Az időszerver a pontos időt közvetlenül a GPS-műholdakon elhelyezett cézium és rubídium atomórákról kapja, és a hálózatok kamerái, rögzítői, számítógépei és akár az aktív hálózati eszközök felé továbbítja. Ezáltal biztosítható, hogy a hálózat minden egyes gépének órája mindig azonos időt mutasson.

Ezáltal a rendszerünk továbbra is offline maradhat, de már a pontos idő tudatában. Mindössze a meglévő eszközökben az időszinkronizálását kell beállítani (Interneten található NTP szerver helyett az eszköz belső hálózati IP címét megadva), és a GPS alapú NTP szerver minden eszköz számára továbbítja a pontos időt.

Kérdés esetén bátran keressék a GVHungária kollégáit az info@gvhungaria.hu e-mail címen vagy a +36 1 205 3527-es telefonszámon!
Tagek: IT biztonság

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Új belépő szintű AI kamerák a Vivotek kínálatából
Olvasta már?
Új belépő szintű AI kamerák a Vivotek kínálatából