Accessium beléptető rendszer eBuilding épületautomatizálási modul


Accessium beléptető rendszer eBuilding épületautomatizálási modul
Forgalmazó: Accessium Ltd.
Gyártó: Accessium Ltd.


Az épületek használata és kihasználtsága az utóbbi két évben jelentősen megváltozott. Újabb igények jelentkeznek az üzemeltetők részéről, és az épületek funkcióinak átgondolására és automatizálására van szükség.

Az épületekben található helyiségek hűtés-fűtés vezérlését az energiahatékonyság jegyében szét kell választani, nem megengedhető a jövőben a használaton kívüli helyiségek energiapazarlása. A beléptető rendszerrel együttműködve, az objektumba való belépés-kilépés indítja a beállított funkciókat. A gép a vezérlések indításakor figyelembe veszi a felhasználó személyét, a jogosultságát, és az időt. Ilyen automatikus vezérlés lehet pl.:
 • Érkezéskor/távozáskor a riasztórendszer teljes vagy részleges kikapcsolása/bekapcsolása, felhasználóhoz egyedileg programozva,
 • Érkezéskor/távozáskor a felhasználóhoz beállított helyiség hűtés/fűtés vezérlés indítása, áramtalanítás stb.,
 • Áram fel/lekapcsolása a beállított vezérléseknek megfelelően,
 • Gépek indítása/lekapcsolása a beállított vezérléseknek megfelelően.

  Az épületek funkcióinak átgondolására és automatizálására van szükség, távfelügyeleti lehetőségeket kell biztosítani, és nagy szerep jut az energiahatékonyságnak. Továbbá központi kérdéssé vált az épületek biztonsága és kiberbiztonsága is. Partnereinket támogatjuk abban, hogy ezen intelligens épületek megvalósítása energiatakarékos és költséghatékony legyen. Nem csupán irodáról, de gyárról, logisztikai központról vagy szállodáról is beszélhetünk, hogy csak néhányat említsünk.

  Az eBuilding egy intelligens, beléptető- és idővezérelt rendszer, amely támogatja a makrókezelést, a vezérlést és a REST API integrációt is. A kezelés történhet PC vagy Mac számítógépről a különböző jogosultsági szinteknek megfelelően böngészővel, tabletről vagy okostelefonról. A felhasználó távolról is elvégezheti a beállított feladatokat, az új Accessium eLog fejlesztéssel pedig indíthat parancsokat és vezérléseket, mintha a helyszínen lenne.

  Az épületek energiahatékonyságának javítása szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy tudjuk, ki tartózkodik az épületben, ki mikor lépett be vagy hagyta el az épületet. Ezt az információt a beléptető rendszer ismeri. Fontos fejlesztési irány volt a meglévő és többszörösen díjazott eAccess rendszer felkészítése az épületirányítási rendszerrel (BMS) való átjárhatóságra, hogy helyiségenkénti vezérlést lehessen megvalósítani. Felkészültünk továbbá a már piacon lévő és a jövőben megjelenő IoT-fejlesztésekkel való együttműködésre is. A beérkező adatokat a rendszer feldolgozza, és a kívánt vezérléseket a kívánt időpontban, a meghatározott időtartamra indítja el, a fejlett makrómenedzsmentünk által vezérelve. Az épületen belül lévő, elektronikus beléptetővel ellátott ajtók napközben office módba kapcsolhatóak igény esetén, így ezek normál ajtókká válnak.

  Az eBuilding egyik fontos szempontja az energiahatékonyság. Az objektumokban lévő Accessium eszközök energiafogyasztása jóval kevesebb más rendszerekhez képest, azonos igényeket pedig kevesebb telepített eszközzel tudunk megoldani. Szervereink a felhőben vannak, melyek egyszerre több objektumot ki tudnak szolgálni, így a hatékonyság növelhető, az energiafogyasztás pedig csökkenthető. Az eBuilding képes együttműködni a riasztó, a hangosító, a kamera, a beléptető, az eEscape kirürítésfelügyelő és a BMS rendszerekkel.

  A célhardvereinket úgy terveztük, hogy 10 év után se kelljen cserélni, ráadásul beszerzési és üzemeltetése költségük jobb a konkurenciához képest. Néhány további gazdasági előny:
 • Az objektumok/épületek energiafogyasztása kisebb, nagyobb mértékben csökkenthető, mely függ az objektum típusától, pl. gyár, irodaház.
 • Kevesebb gépet szükséges telepítenünk, így beszerzési, üzemeltetési és energiafelhasználási költségünk kedvezőbb az online beléptető rendszerekhez képest.
 • A belépési pontokhoz egyedi, és a rendszerhez illesztett hangszórók telepítésével, üzenetek lejátszásával támogatjuk a biztonságos munkavégzést, így a munkavégzésből adódó balesetek száma csökkenthető.
 • A riasztórendszer integrációval az objektum biztonságosabbá tehető.
 • A távoli hibadetektálás, szoftvercsere csökkenti a rendszer üzemeltetési költségét.
 • Rendszerünk bármilyen IoT fejlesztés jelének fogadására és feldolgozására képes.

  A jövőt továbbra is más gyártókkal, cégekkel, Egyetemekkel való együttműködésben látjuk, így hosszú távon tudjuk ügyfeleinknek biztosítani az innovatív megoldásokat.

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Videosec PT-23-40WAL-64G pan-tilt (IP67) WiFi kamera és PW-2122W-28F-64G csőkamera
  Olvasta már?
  Videosec PT-23-40WAL-64G pan-tilt (IP67) WiFi kamera és PW-2122W-28F-64G csőkamera