A WiFi „fényes” jövője?


A WiFi „fényes” jövője?
Az Elektronikai és Elektromérnöki Intézet (IEEE) kibocsátotta a fényalapú vezetéknélküli kommunikáció szabványát. A 802.11bb – az iparági szereplők megállapítása szerint – az új szabvány jelentős támogatást nyújt „fényalapú adatátviteli” technológiák gyorsabb, szélesebb körű terjedéséhez.

Természetesen, mint azt az illetékesek is kihangsúlyozzák, a nagyobb adatátviteli sebességet és magasabb szintű információbiztonságot kínáló LiFi technológia (már csak műszaki sajátosságai okán) nem fogja kiszorítani a WiFi és a feltörekvő 5G technológiát, pláne nem a vezetékes megoldásokat, de kiaknázva egyedi sajátosságait – adott felhasználási forgatókönyvek esetén – kiegészítheti azok képességeit. A technológiai gyártói első sorban a WiFi kiegészítő elemeként látják a LiFi jövőjét; azonban a 3GPP/ETSI 5G/6G szabványtervei hangsúlyosan számolnak a „fényes” technológiával is. A LiFi egyik legnagyobb előnye, hogy az akár már meglévő (LED-es) fényforrás „infrastruktúra” is probléma nélkül alkalmazható nagysebességű (akár, jelenleg 224GB/s) infokommunikációs célra anélkül, hogy az alapfunkciója emberi szemmel észrevehető módon megváltozna. Tekintettel arra, hogy a „hálózati antennának” (fényforrás) és a végfelhasználói eszköznek „látnia” kell egymást, az átszüremlő adatszivárgás és a lehallgathatóság jelentősen csökkenthető, növelve ezzel az adott kommunikáció adatvédelmi szintjét. Már jelenleg is elérhetők olyan integrálható, szűk másfél centiméter hosszúságú OEM „fényantennák”, melyekkel a fogadó mobil eszköz LiFi képessé tehető.

Forrás: Pure LiFi
Tagek: IT biztonság

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Dahua Smart Dual Light technológia belépő szintű kamerákban is
Olvasta már?
Dahua Smart Dual Light technológia belépő szintű kamerákban is