Elmes Electronic behatolásvédelem


Elmes Electronic behatolásvédelem
Forgalmazó: Riarex Kft.
Gyártó: Elmes Electronic


Az Elmes Electronic gyár 1990-es alapítása óta gyárt riasztórendszerekhez ugrókódos elvű rádiós kiegészítő eszközöket. Eszközparkja magyar leírásokkal támogatott, és mára a széles végfelhasználói igények nyomása alatt stabilan kialakult. Az önálló riasztórendszertől az épületautomatizáláshoz használható motorvezérlőkig, az egy csatornás távvezérlőtől a 35 csatornásig, szinte mindenre kínál megbízható megoldást, amire 433MHz-en szükség lehet.

Alapkövetelmény ma már, hogy egy vagyonvédelmi rádiós eszköz „ugrókódot” használjon! Az érthetőség kedvéért pár szó az ugrókód biztonságáról: az Elmes termékeiben a megfelelő adatbiztonság érdekében minden adó és vevőegység a KEELOQ ugrókód rendszert használja, ami 66 bites adatcsomagokban küldi egymásnak a szükséges információkat. Ezt visszafejteni értelmetlen: az azonosító szekció ismétlése legfeljebb 65000 adás után fordulhat elő ismét, ami napi 8 használatot feltételezve több, mint 22 év! Másként fogalmazva, a több, mint 4 ezermilliárd kombináció visszafejtéséhez 17 év szükséges! Akkor most nézzük három eszközön keresztül, mi is az az Elmes:

Egyik komplex termékük a CB32-G vagy -GS típusú riasztórendszer, ami kék, zöld és fehér háttérfénnyel kerülnek forgalomba. Az egyszerűsége a nagyszerűsége! Ez egy „All-in-one” termék: rádión keresztül a teljes ELMES eszközpark használható hozzá; kezelőegység, amin a távadók mellett kódszámokkal is működtethető; kijelzője kétsoros LCD, magyar nyelven ír ki mindent, akár kezelni vagy programozni kelljen; beépített szirénája a 92dB hangnyomásával igencsak hangos, ha arra okot ad egy behatoló; beépített GSM, nem marad titokban semmi, mert azonnal küldi az értesítést; szünetmentes, két AA méretű akkumulátora 24 órás autonóm működést biztosít tápvesztéskor. Legfeljebb 32 rádiós eszközének és legfeljebb 16 felhasználói kódjának/távadójának feltanítása nem sok idő a kezelőn keresztül programozva, de a „kényelmeseknek” a PC-s programozás lehetőségével is lehet élni.

Két, vezetékes DEOL lezárású zóna bemenete is van és a 3 OC kimenetivel egyéb jelzéseket lehet továbbítani.
A széles rádiós termékpaletta 1, 2, 4, 8, 20 csatornás független, relé kimenetes vevőegységeivel a legkülönbözőbb feladatokra alkalmasak. Ezek a vevőegységek fogadják a rádiós mozgás, nyitás, füst, üvegtörés érzékelők vagy a jelismétlő jeleit, valamint az 1, 2, 4, 8, 32 vagy 35 csatornás távadók parancsait egyaránt. Kapuk mozgatásához és kényelmi berendezések vezérléséhez, mint például redőnymotorokhoz, árnyékolókhoz, ablak motorokhoz, fejlesztették ki az 1, 2, 3 és 6 relés motor vezérlő paneleket, amik a rádiós távadók mellett akár falikapcsolókkal vagy riasztórendszeren keresztül is könnyedén vezérelhetők. Reléket, mágnes szelepeket, lámpákat, hang- és fényjelzőket, egyéb vezérlő, jelző, villogó berendezéseket kapcsolhat. Az eszközök felszerelése előtt pontos információt nyerhet az RFM-4 térerőmérő műszer használatával, ami előre jelzi a környék 433 MHz-es frekvenciasáv telítettségét és a felszerelés helyéről indított adással ellenőrizheti a jelerősségét, a terjedés jóságát! Természetesen, mai elvárás lehet, hogy kontrolláljon „távolról”, egy GSM2 (255 azonosított / 6 értesített telefonszám) vagy GSM2000 (2048 azonosított / 6 értesített telefonszám) telefonhívóval is! Mindkettő univerzálisan alkalmazható GSM telefonhívó és bármilyen szolgáltató SIM kártyáját elfogadja. Négy bemenetének állapotait SMS-ben és/vagy hívásként tudja közvetíteni 6 telefonszámra. Négy kimenetén keresztül további eszközöket vezérelhet a ráküldött SMS-ek vagy a 255/2048 telefonszámok valamelyikének sikeres azonosítása által. Minden paraméterét az USB porton és egy PC szoftver segítségével tudja beállítani és karbantartani!

Az internet világához, mobilos vezérlésekhez találta ki az ELMES a WF-1 típusú modulját, amit az ingyenes ELMES CONTROL alkalmazással tud beállítani és kezelni. Ez is egy komplex eszköz, mert 4 relékimenetével közvetlenül tud vezérelni és legfeljebb 30db 8 gombos távadó szimulációval helyi rádiós rendszereket tud kezelni. Felhő szolgáltatást nem igényel, DDNS beállítással használható a világ bármelyik pontjáról!

Kérje szakértő munkatársaink segítségét! Bátran kérdezzen, az Ön céljaihoz leginkább illeszkedő biztonsági és komfort rendszer kialakításáról személyesen, telefonon vagy akár e-mailben!

Szöllősy Attila
Termékfelelős
(20) 401 4078
szollosy.a@riarex.hu
.
.
.
#riasztó #behatolásjelzés #behatolásvédelem

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Várva várt érintőképernyős kezelő a JABLOTRON-tól
Olvasta már?
Várva várt érintőképernyős kezelő a JABLOTRON-tól