Elmes Electronic CB32-G központ

Egyszerű és stabil megoldás!

Elmes Electronic CB32-G központ
Forgalmazó: Riarex Kft.
Gyártó: Elmes Electronic


Megújult a sokak által használt Elmes rádiós központ a CB32-G. Külsőleg nem tapasztalhatunk nagy változást, de műszaki tartalomban a korábbiakhoz képest néhány új funkcióval bővült a rendszer, melyeket az alábbiakban mutatunk be.

Alapkövetelmény ma már, hogy egy vagyonvédelmi rádiós eszköz „ugrókódot” használjon. Az érthetőség kedvéért pár szó az ugrókód biztonságáról: az ELMES termékeiben a megfelelő adatbiztonság érdekében minden adó és vevőegység a KEELOQ ugrókód rendszert használja, ami 66 bites adatcsomagokban küldi egymásnak a szükséges információkat. Ezt visszafejteni értelmetlen: az azonosító szekció ismétlése legfeljebb 65000 adás után fordulhat elő ismét, ami napi 8 használatot feltételezve több, mint 22 év. Másként fogalmazva, a több, mint 4 ezermilliárd kombináció visszafejtéséhez 17 év szükséges.

A CB32-G egy igazán komplex, GSM alapú riasztórendszer, ami kék, zöld és fehér háttérfénnyel valamint magyar/angol nyelvvel kerülnek forgalomba. Az egyszerűsége a nagyszerűsége! Ez egy „All-in-one” termék: rádión keresztül a teljes ELMES eszközpark illeszthető és használható hozzá: kisállatvédett PTX50 mozgásérzékelő, akár duál módban is működő CTX5 nyitásérzékelő, MTX166 autonóm működésű optikai füstérzékelő, KB1 rádiós billentyűzet, 1-, 2-, illetve 4 gombos távadók, GBX üvegtörés hangérzékelő, WSS kültéri akkumulátoros hang és fényjelző, MTX jelismétlő, WF1 wifis modul és még megannyi más innovatív megoldás. Jellemzői még a beépített kezelőegység, amin a távadók mellett kódszámokkal is működtethető és programozható. Kijelzője kétsoros LCD, ahol magyar nyelven ír ki mindent, akár kezelni vagy programozni kell. Beépített szirénája a 92dB hangnyomásával igencsak hangos a zárt térben, ha arra okot ad egy behatoló. A 256 bejegyzéses naplója a napi használat során több heti visszakereshető eseményt rögzít. A legnagyobb változás a beépített GSM-GPRS, amely real-time, azaz azonnal küldi az értesítést SMS-ben, kimenő hívásként vagy távfelügyeletre (Contact-ID) egyaránt, de emellett távolról vezérelhető is. Eleve szünetmentes a két AA méretű akkumulátorának köszönhetően (CR14500, 3,7V), amik a 24 órás autonóm működést biztosítják tápvesztéskor. Legfeljebb 32 rádiós eszközének és legfeljebb 16 felhasználói kódjának/távadójának feltanítása nem sok idő a kezelőn keresztül programozni, de a „kényelmeseknek” a PC-s programozás lehetőségével is lehet élni az ELMES USB-RS átalakítója használatával. A többgombos távadókkal van lehetőség különféle módokkal kapcsolni a riasztót (Nappali, Otthon maradó) és pánikfunkcióval is felruházható. Két, vezetékes DEOL lezárású zóna bemenete van, ha mégis kellene vezetékes érzékelő. A 3db 1A-el terhelhető OC kimenetével lehet kapcsolni vagy tovább jeleztetni események hatására. A 30. zónán képes jelezni a rádiós zavarást, ugyanakkor 16 szintű térerőmérője is van, segítve a telepítőt abban, hogy a megfelelő rálátású helyre tudja felszerelni az érzékelőket. Ez a térerőmérő egyébként a 433MHz frekvencia helyi telítettségét is megmutatja, jelezve a helyszínen a létező rádióforrásokat, amik majd rádiós zavarásként korlátozhatnák a működést.

Egy CB32-G -vel megtervezett riasztórendszer az egyedi igényektől függően lehet egyszerű vagy összetettebb. A legegyszerűbb kiépítés néhány érzékelőből és a belső szirénával ellátott központból áll. Komplexebb riasztórendszer esetén számos rádiós érzékelő és kültéri hang- és fényjelző is felszerelésre kerülhet. Az első teszteket követően a központot és minden érzékelőt a helyére lehet szerelni, miközben ellenőrizni lehet a rádiós kapcsolatot a központ és az érzékelő között. A CB32-G központ néhány okos funkciója, mint például az OUT1 kimenet szabotázs figyelése; a belső sziréna némíthatósága; az érzékelők és a központ közötti rádiós kapcsolat ellenőrzése és tesztelése; a felhasználók és a riasztási zónák nevének szerkeszthetősége, mind-mind a telepítő segítségére lehet és a könnyebb használatot segítik a felhasználónak!

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Grade-3 minősítésű rezgésérzékelők a Zmaxnál
Olvasta már?
Grade-3 minősítésű rezgésérzékelők a Zmaxnál