SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2020. február 25. 12:13

TANlock, a hiánytpótló védelem (1.)

Az ASC Global Kft. tavaly szeptemberben említette először, majd a SecuriForum-on és a Sicurezzán is kiállították a TANlock termékcsaládot, mely rack szekrények, elektromos elosztószekrények és ipari gépek ajtajának vezérlésére is alkalmas.
Az óriási - és ez nem túlzás - érdeklődésnek köszönhetően, folyamatosan mutatták be a terméket a partnereknek és kezdték meg a különböző rendszerekkel való tesztelést. Ennek messze nem értek még a végére, de sikerült megtapasztalni, hogy a termék beállítási lehetőségei túlszárnyalják az elképzeléseket. természetesen - mint minden termék bevezetésénél - itt is tapasztaltak megoldandó feladatokat, melyet a német csapat szorgosan intéz.

A TANlock termékcsalád négy külön csoportba sorolható és ebből látható, hogy a különböző csoportok milyen felhasználási lehetőségeket biztosítanak. (Az egyes csoportok a jövőben kerülnek bemutatásra, a minél teljesebb kép érdekében.)

TANlock Zero Remote - A távvezérelt végpont

Mit is jelent ez? A TANlock Zero Remote tudása megegyezik egy elektromos zárral, melyet 5/12/24VDC feszültség kapcsolásával lehet vezérelni. Arra a kérdésre, hogy melyik TANlockot lehet bármilyen vezérléssel nyitni, akkor a válasz, hogy a legegyszerűbben a TANlock Zero Remote-ot. Így akár a riasztóközpont, a beléptetőrendszer vagy akár egy GSM modul vagy egy WiFi / Bluetooth Controllerrel is könnyedén összeköthető. A felhasználó azonosítását és a jogosultság kezelését az a rendszer végzi, mely a vezérlő feszültséget fogja kapcsolni. A TANlock tápellátása elég nagy tartományban működik a kényelmes alkalmazás érdekében: 5-24V DC.

Bekötése egyszerűen megoldható:
Felszerélese a szabványos kialakítás esetében néhány perc:
Kiknek ajánlják: cégek, ahol a beléptetőrendszernek vagy a riasztóközpontnak a kimenetét össze lehet kötni a TANlock-kal. Vagy olyan ipari környezetbe, ahol egy berendezés vezérlése (pl. PLC-ről) tudja vezérelni. Ha fontos a biztonság és egyszerű megoldást keres vagy teljesen önállóan szeretné kezelni a TANlock-ot a többi rendszerétől, akkor a felhasználástól függően (a preferált kommunikációs csatorna szempontjából) akár GSM modullal ( MultiOne GSM, EasyCon GSM) vagy WiFi / Bluetooth Controllerrel is nyithatja. Így a vezérlésbe rögzített felhasználók tudják csak nyitni a zárat és a vezérlés típusától függően lehetséges az eseménynapló és a többi extra funkció elérése.

Ha még nem látta a TANlock-ot bemutató videót, akkor kattintson IDE vagy a képre.


Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában