SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Terrorizmus

/ 211 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2017-08-31

Mi a megoldás a gázolásos merényletek ellen?

A legutóbbi Barcelonai eset úgy tűnik elgondolkodtatta a döntéshozókat, melyről számos újsághír is beszámolt. A teljesség igénye nélkül, - kizárólag a magyarul megjelent többségében MTI közlemények közül – íme néhány cikk címe és megjelenésének időpontja:

2017-05-23

Manchesteri terrortámadás: "A biztonsági ellenőrzés egyenlő volt a nullával"

Nagyon hiányos volt, szinte nem is volt biztonsági ellenőrzés az arénába való belépéskor - jelentette ki Nikola Trochtová, egy fiatal cseh lány, aki hétfőn este Manchesterben részt vett Ariana Grande amerikai énekes koncertjén, amelynek végén a brit rendőrség közlése szerint terrortámadás történt.

2017-05-15

Van védelem az autós/kamionos terrorizmus ellen, néhány kérdőjellel a végén

Közel sem asztalom a mechanikai védelem, de mindig is nagy tisztelettel tekintettem rá. Különösen érdekesnek találtam a biztonsági „cölöpök” és más elektromechanikus útakadályok világát.

2016-06-16

Hogyan lehet túlélni egy fegyveres támadást?

Egyetlen férfi megölt ötven embert vasárnap éjszaka Orlandóban egy melegbárban, és 53 másikat megsebesített. Hajnali kettőkor fegyvert rántott, és válogatás nélkül lőtt mindenkire, majd túszokat ejtett. A rendőrök hajnali ötkor agyonlőtték. Egy magyar biztonságpolitikai szakértőtől azt kérdeztük, hogyan lehet túlélni egy ilyen támadást.

2016-05-31

A terrorveszély miatt több mint 90 ezer embert mozgósítanak a közelgő labdarúgó EB biztosítására

A terrorveszély miatt több mint 90 ezer embert: 42 ezer rendőrt, 30 ezer csendőrt, valamint 10 ezer katonát és 13 ezer biztonsági őrt mozgósítanak a francia hatóságok a közelgő franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság biztosítására.

2015-12-20

Éles robbanószerkezet volt a Párizsba tartó gép mosdójában!

A tűzszerészek biztonságos helyre vitték a pokolgépet. A gép utasai közül hat személyt hallgattak ki eddig a szakértők.

2015-12-05

Komoly ára lesz a terrorizmus elleni küzdelemnek

Talán már annyira megszoktuk, hogy észre sem vesszük, mennyire átszövi a mindennapokat a digitalizáció. Az elképesztő adathalmaz pedig rólunk szól, a te bankkártyád története is ott van benne, mint ahogy a térfigyelők képein is megjelensz. A terrortámadások után az egyik fő kritika az volt a titkosszolgálatokkal szemben, hogy nem adták egymásnak tovább az adatokat. Lehet ezt fejleszteni? Szabad?

2015-11-25

Hiába a terror, tele lesznek a stadionok

A jövő évi Európa-bajnokságon akár minden egyes mérkőzés is kiemelt biztonsági kockázatú lehet.

2015-11-23

Az Air France legénységét akarták kivégezni a bamakói hotelben a terroristák

A múlt hét péntekjén a bamakói Radisson hotelt megtámadó terroristák az Air France legénységét keresték, mondták a hotel biztonsági őrei. Egyikőjük arról beszélt, hogy éppen ő is szolgálatban volt, amikor társától megkérdezték a fegyveresek, melyik emeleten van a repülőgép személyzete. Az őr egy másik emeletre küldte őket, amikor erre a terroristák rájöttek, visszamentek a portához és lelőtték.

/ 211 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: