SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Terrorizmus

első oldal előző oldal / 211 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal:

2015-11-15

További merényletekre kell készülni Európában

Még több merényletre kell készülni Európában, mert a terroristák számára is világos, hogy a kontinens nem elég felkészült, hogy elhárítsa a támadásokat - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő vasárnap reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

2015-11-15

Az egyik merénylőnek volt jegye a meccsre, de nem jutott át a biztonságiakon

A Stade de France-nál robbantó három öngyilkos merénylő közül az egyiknek jegye volt a francia-német meccsre, amire közel nyolcvanezer ember érkezett a stadionba, erősítette meg a francia rendőrség.

2015-10-15

Terrorelhárítási szakértők találkoztak Budapesten

A külföldi fegyveres konfliktusokban résztvevő európaiakról tanácskoztak az Unió tagállamainak terrorelhárítási szakértői október 14-15-én Budapesten.

2015-06-02

Gond nélkül felviszik a bombát a gépekre - ennyit a biztonságos repülésről?

Durva eredmény jött Amerikából, jóformán semmit nem érnek a high-tech biztonsági rendszerek, gond nélkül felvitték a kamubombákat a repülőkre.

2015-06-02

Amerikai teszt: a "terroristák" 90 százaléka bejutott a repterekre

Jeh Johnson amerikai belbiztonsági miniszter új beosztásba helyeztette át a közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) ügyvezető igazgatóját, miután a TSA ellenőrei 70 alkalomból 67-szer nem vették észre, hogy fedett ügynökök az Egyesült Államok repülőterein fegyver- vagy robbanóanyag-utánzatot próbáltak meg felcsempészni utasszállító gépekre.

2015-06-02

Nőtt Magyarország terrorfenyegetettsége

Nőtt Magyarország terrorfenyegetettsége, de nem lett olyan mértékű, hogy befolyásolná az állampolgárok mindennapi életét - mondta Pintér Sándor belügyminisztet az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtti éves meghallgatásán.

2015-05-27

Uniós harc a terrorizmus, a szervezett bűnözés és a kiberbűnözés ellen

Az Európai Bizottság elfogadta a 2015–2020-as időszakra vonatkozó európai biztonsági stratégiát, mely a biztonsági kockázatok terén hozzájárul a tagállamok szorosabb együttműködéséhez, a terrorizmus, a szervezett bűnözés és a számítástechnikai bűnözés elleni küzdelem terén pedig fokozza a közös erőfeszítéseket.

2015-05-27

Terrorizmus vádjával csuktak le egy 14 éves fiút Ausztriában

Terrorizmus vádjával nyolc hónap letöltendő és tizenhat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy 14 éves fiút a sankt pölteni tartományi bíróság kedden.

2015-03-29

Semmi pénzért nem menne Szíriába a magyar terroristavadász

Bagjos Richárd szerint sokan azt hiszik, menő dolog háborús övezetben fegyveres biztonsági őrnek lenni, pedig egyáltalán nem az. Golyóálló mellényben naphosszat a forró napon főni nem éppen romantikus érzés.

2015-03-23

A terrorveszély elleni fellépésről tanácskoznak az EU-csúcson

Az Európa szomszédságában kiéleződött konfliktushelyzetekről és a megnövekedett terrorfenyegetettségről kezdtek tanácskozást pénteken, brüsszeli csúcstalálkozójuk második, záró napján az EU-országok állam-, illetve kormányfői.

első oldal előző oldal / 211 következő oldal öt oldallal hátrébb utolsó oldal Találat/oldal: