Terroristák üldözése mellett a renitens orvosok detektálása


Terroristák üldözése mellett a renitens orvosok detektálása
Az izraeli nemzetbiztonsági és rendvédelmi szervezetek számára bűnözők és terroristák detektálásra kifejlesztett arcfelismerő megoldást mostanában arra (is) használnak, hogy a maszkviselésre kötelezett (első sorban az egészségügyi) szervezetek renitens – a maszk viselését mellőző – tagjait.

A technológiát a Cortica leányvállalataként számontartott, a Technion–Israel Technológiai Intézet egykori kutatói által alapított Corsight fejleszt. A cég nem mellesleg 250 bejegyzett, a mesterséges intelligenciával kapcsolatos szabványt tudhat magáénak. A pontos detektáláshoz mindössze az arc 50%-át kell látnia az algoritmusnak. A rátekintési szög akár 60°-os is lehet és gyenge fényviszonyok mellett is hatékony detektálást ígér a fejlesztő. Hasonló „upgradekről” számoltak be az elmúlt időszakban az Innovatrics, Speech Technology Center, NEC, Telpo, Alibaba, ZKTeco USA, SenseTime, Herta és a Hanvon illetékesei.

Forrás: The Jerusalem Post

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
Olvasta már?
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka