Bővítené biometrikus megfigyelőképességeit Olaszország


Bővítené biometrikus megfigyelőképességeit Olaszország
Az olasz kormányzat újabb biometrikus azonosításra épülő megfigyelési programot tervez elindítani, elsődlegesen a bűncselekmények visszaszorítása érdekében – legalább is a Quotidiano Nazionale-nak nyilatkozó belügyminiszter, Matteo Piantedosi állítása szerint.

A tervezet szerint Rómában, Nápolyban és Milánóban épülne ki kiterjedt, arcazonosító funkcionalitással rendelkező video-megfigyelőrendszer. A terv kivitelezhetőségét az olasz adatvédelmi hivatal (Garante) vizsgálja jelenleg, hogy „biztosítandó a biztonság és az adatvédelem közti kényes egyensúly”. A Belügyminiszter elmondása szerint a tervhez kapcsolódó, három vasútállomáson üzembe helyezett „pilot” rendszerek eredményei igen figyelemreméltóak. Az ellenzék egyes képviselői szerint a terv szembe megy a jelenlegi szabályozással, így aktív fázisba helyezése ellen érvelnek, hivatkozva többek között a Garante tavaly év végi felhívására, mely ezen rendszerek telepítésének felfüggesztését irányozta elő ameddig a részletes szabályozást biztosító jogszabály meg nem születik (de 2023. december 31-ig mindenképp), illetve a még el nem fogadott EU MI jogszabályra.

Forrás: Quotidiano Nazionale

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Elmes Electronic CB32-G központ
Olvasta már?
Elmes Electronic CB32-G központ