A biometria és a kiskereskedelem fúziója


A biometria és a kiskereskedelem fúziója
Az arcfelismerés egyre nagyobb szerepet fog játszani a kiskereskedelemben, az önkiszolgáló kasszák és üzletek egyre dinamikusabb terjedésének köszönhetően – legalább is a HID Global szerint.

Mint azt a cég szakértője kifejtette, sok egyéb hátulütője mellett, a „hagyományos” önkiszolgáló kasszák (eladói segítség hiányában) nem képesek kezelni a korhatárhoz kötött termékek vásárlását. A cég megállapítása szerint, az arcfelismerés kínálhatja a legkényelmesebb és egyben megbízható módját az önkiszolgáló kasszák teljes automatizációjának. A szakértő véleménye szerint az azonosítási folyamat a felhasználó regisztrációjával kezdődne, melynek során egy „központi nyilvántartásba” feltöltene egy személyi azonosító dokumentum fotóját, illetve egy szelfit. Az így elkészült fiókhoz hozzárendelhető pl. hűségprogramokban való részvétel, de akár fizetési eszközök is. A kasszákba integrált (a „központi nyilvántartásba” bekötött) kamerák segítségével a vevő és annak kora kényelmesen azonosítható, minden egyéb külső interakció nélkül. Mi több, akár bankkártya sem kell a vásárláshoz, ha azokat „vásárlói fiókjához” rendelte; így az arca azonosításával is indíthatja a fizetést.

Az már egy másik történet, hogy ezen adatbázisok mennyire jelentenek majd vonzó célpontot hackerek és a szervezett bűnözés számára. (OVSZ)

Forrás: HID Global

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Raktárról elérhetők az InterCom GSM/4G Kit-ek
Olvasta már?
Raktárról elérhetők az InterCom GSM/4G Kit-ek