Az ellátási lánc biztonsága


Az ellátási lánc biztonsága
Számos évtizeddel ezelőtt, az Internet megalkotásának elsődleges célja az volt, hogy egy esetleges támadás (vagy egyéb katasztrófa) esetén – amennyiben az „kiütné” a központi létesítményeket – se szűnjön meg (teljesen) az USA kommunikációs hálózata/képessége.

Természetesen, ma már tudjuk, hogy ez így, ebben a formában csak részben helytálló, mindazonáltal a decentralizált kommunikáció elve biztosította eddig, hogy egy-egy „hub” kiesése csak korlátozott földrajzi területeken okozott átmeneti Internet-kiesést.

Érdekes módon ez az elv, az ellátási lánc tekintetében, „nem ment át” az illetékesek szűrőjén. Értendő ez alatt, hogy az elektronikai termékek szinte egyetlen forrásává tették a kínai / kelet-ázsiai térséget. A 2019. végén, az adott területen kitört koronavírus járvány most azzal fenyeget, hogy csak a video-biztonságtechnika piacát mintegy 20 Mrd dollárral vágja vissza idén, amennyiben nem sikerül márciusban kontrollálni a vírus terjedését és áprilisban – amennyire lehetséges – elhárítani az eddig okozott károkat. Természtesen, az adott összeg nem áll meg itt, hiszen nem csak a gyártás, de a teljes ellátási láncra hatással vannak a jelenleg is zajló események. Lehetséges, hogy az Internet elvét a ellátási láncokra is érdemes lenne alkalmazni.


SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Analitikáról röviden
Olvasta már?
Analitikáról röviden